? Millega kavatsete Jazzkaarel esinedes üllatada?

Ei tea, kas see nii üllatav on, aga Jazzkaarel esineme teist korda Eesti-Soome koosseisuga Viril (lisaks Vaiglale Mika Pesonen (saksofon), Tommu Mansikka-Aho (didgeridoo) ja DJ Juhis). See on huvitav kooslus basskitarrist, saksofonist, DJ keerutatavastest plaatidest ja tõrrehäälsest didgeridoost. Ma arvan, et see on igal juhul tantsitav muusika. Esimest korda astusime koos üles möödunud suvel Pärnus festivalil Yesterday.

Meie kontsert on 28. aprillil uues klubis Koloss enne norrakas Nils Petter Molvaeri. Olen temast ainult demolinti kuulnud, aga tõotab väga põnev kontsert tulla.

? Mida tahate ise Jazzkaarel kuulama minna?

Üritan kõike nii palju kuulata kui võimalik, aga kindlasti tahan näha Victor Baileyt, kes on maailma bassistide tippe. Tema kontseptsiooni basskitarri võimalustest olen nautinud Weather Reporti aegadest alates ja ka tema eelmisest esinemisest Zawinul Syndicatei ridades. Ka bändi trummar Dennis Chambers on kõva tegija.

Lapsepõlvemälestuste tõttu lähen kindlasti kuulama ka Osibisat, mis alustas 1960. aastatel ja ühendab afrorütme, jazzi, funkyt, reggae euroopaliku muusikatraditsiooniga.

Piret Tali