"Tasuta toitlustamisele ja majutamisele ning kaugematele maakondadele makstavatele transporditoetustele kulub lõviosa suvise noorte laulu- ja tantsupeo eelarvest ehk kaheksa miljonit krooni, mille katab haridusministeerium," rääkis Ilmar Moss. "Laulu- ja tantsupeo koondeelarve ulatub 12 miljoni kroonini, kuni neli miljonit krooni loodame saada piletite ja trükiste müügist."

Kaugemalt tulnud laulu- ja tantsupeolised saavad kolm korda päevas tasuta süüa, tallinlased saavad lõunasöögi. "Peoliste toitlustajaks kandideerib praegu kaks firmat," ütles Moss ETAle.

Osavõtjad majutatakse ligi 50 Tallinna koolimajja. Laulu- ja tantsupeol esinevate lauljate, tantsijate ja mängijate üldarvuks ennustavad korraldajad 26.300 inimest. "See on 12 protsenti Eesti elanikkonnast," märkis Moss.

"Kui laulu- ja tantsupeole koguneks sama suur protsent mõne suurrahva elanikkonnast, siis tuleks leida 40-50 miljonit inimest mahutav staadion," ütles laulupeo kunstiline juht Hirvo Surva, kelle nägemuses võiks Eesti laulu- ja tantsupidudest tulevikus kujuneda Savonlinna ooperifestivali sarnane üritus.

Pileteid tänavusele noorte laulu- ja tantsupeole saab alates 1. aprillist Piletipunktist ja Piletilevist. Nii laulu- kui tantsupeo piletite hinnad ulatuvad 40-120 kroonini.