„Mina olin siin” jutustab loo 17-aastasest üksi elavast eliitkooli õpilasest Rassist, kellel on paar unistust. Unistus perest ja armastusest ja… ent söögiraha nimel nõustub ta müüma narkot ja see tõmbab ta sündmustesse, mida Rass ei suuda enam kontrollida. Arest on võib-olla tema ainus võimalus elule, millest ta salaja unistab.

„Terve see lugu räägib tegelikult armastuse ja perekonna puudumisest. Võibolla see ongi ühe orbude põlvkonna lugu, mis räägib lähedusevajadusest. Lihtsalt läbi kujundliku eituse,” ütles romaani autor Sass Henno.

René Vilbre sõnul paelus teada filmi juures eelkõige lugu ise: „Me kuuleme nendest lugudest ja inimestest raadios ja televisioonis, kuid me ei märka, et nad elavad meie keskel.“

Filmi režissöör on René Vilbre, stsenaariumi adaptsiooni autor on Ilmar Raag, operaator Mait Mäekivi ja produtsent on Riina Sildos. Näitlejatest löövad kaasa Rasmus Kaljujärv (Rass), Tambet Tuisk (Olari), Margus Prangel (Mõssa), Hele Kõre (Renita), Marilyn Jurman (Säde) ja paljud teised.

Produtsent Riina Sildos ütles,et „Mina olin siin” on mehekse saamise lugu. „Film on tugeva sotsiaalse sõnumiga – jõudes heaoluühiskonda unustame, et heaolu ei laiene automaatselt kõikidele.”

Filmi eelarve on 9,3 miljonit krooni ning filmi toodab Amrion OÜ, filmi kaastootjaks on Soome produtsent Aleksi Bardy, Helsinki -filmi OY koostöös Eesti Televisiooniga.

Filmi tootmist toetab ka Eesti filmi sihtasutus, kultuuriministeerium, kultuurkapital, Soome filmi sihtasutu, esmakordselt toetab Eesti filmi tootmist ka Soome telekanal Nelonen.

„Mina olin siin“ jõuab kinodesse 2008. aasta sügisel.