Jackson pidi magama jäämiseks võtma regulaarselt anesteetilist propofooli, vahendas AP.

ABC teatel oli Jackson manustanud ka selliseid ravimeid nagu OxyContin ja Demerol. Tema kodust leiti pärast surma suures koguses narkootilise toimega ravimeid.

Uurimist teostava tundmatuks jääda soovinud ametniku sõnul andis Jacksoni arst Conrad Murray lauljale tema elu viimasel ööl propofooli.

"Arstil on tõsiseid probleeme," kommenteeris jurist Roy Black Murray olukorda, kel tuleb õiguskaitseorganitele hakata oma tegevust õigustama.

Uurimise käigus on tuvastatud, et Murray viibis koos Jacksoniga tema surmatunnil 25. juunil laulja mõisas, püüdes popstaari tulutult elustada. Samas pole Murray selgitanud, kuidas ta sel hetkel hoonesse pääses.

Arst ei helistanud hädaabinumbrile

Murray advokaat Edward Chernoff on kõik süüdistused tagasi lükanud ja kinnitanud, et arst ei andnud lauljale mitte midagi sellist, mis oleks mehe võinud tappa.

Tema väitel oli arst lihtsalt Jacksoni surma tunnistajaks ja ta ei saanud sinna midagi parata. Samas kinnitas ta, et Murray ei helistanud 30 minuti jooksul pärast surma hädaabinumbrile.

USA föderaalse uimastivastase agentuuri DEA uurijad otsisid eelmisel nädalal läbi Murray kliiniku Houston’is, kust leiti 27 tabletti fentermiini, mis on füüsilist aktiivsust tõstev steroid ja klonasepaami.

Lisaks võeti kliinikust kaasa kõvakettaid, Murray foto koopiaid, Rolodexi kaarte, hulgiladude kviitungeid ja Cricketi telefoni kviitungi.

Michael Jackson suri 25. juunil. 29. augustil oleks ta saanud 51-aastaseks.