Ta­se­ri­toot­ja­te sõnul ei ole 50 000 vol­di suu­ru­ne elekt­ri­laeng eluoht­lik, kuid Am­nes­ty uu­ring näi­tab vas­tu­pi­dist. Or­ga­ni­sat­sioon on vii­ma­se seits­me aas­ta jook­sul tu­vas­ta­nud Ühend­rii­ki­des 334 juh­tu­mit, kus kin­ni­pee­tu pä­rast elekt­rišoki saa­mist su­ri. Vä­he­malt 50 ju­hul oli surm ot­se­selt või kaud­selt tin­gi­tud ta­se­ri ka­su­ta­mi­sest.

Am­nes­ty­le te­ki­tab sa­mu­ti mu­ret hoo­le­tus, mil­le­ga võimue­sin­da­jad ta­se­rit ka­su­ta­vad, ning as­jao­lu, et eri­ne­valt peks­mi­sest ei jä­ta elekt­rišokk kan­na­ta­nu ke­ha­le mär­ga­ta­vaid jäl­gi. Vä­he­malt kuue sur­ma­juh­tu­mi pu­hul ka­su­ta­ti ta­se­rit kroo­ni­lis­te hai­ge­te peal, ühel ju­hul oli te­gu epi­lep­sia­hoos liik­lusõnne­tu­se te­ki­ta­nud ju­hi­ga. Sa­mu­ti on USA po­lit­seilt elekt­rilöö­ke saa­nu­te seas alaea­li­si, ra­se­daid nai­si ja üks va­na­dusnõtru­se all kan­na­ta­nud in­va­liid.

Sa­ge­li tu­li­rel­va ohu­tu­maks al­ter­na­tii­viks ni­me­ta­tud ta­ser on li­saks USA-le käi­bel ka näi­teks Suurb­ri­tan­nia, Prant­sus­maa ja Ka­na­da po­lit­seis. Läi­nud ree­del loo­bu­sid Ka­na­da võimud süüdis­tu­se esi­ta­mi­sest nel­ja­le po­lit­sei­ni­ku­le, kes olid ka­su­ta­nud ta­se­rit 2007. aas­ta ok­toob­ris Van­cou­ve­ris len­nu­kist ma­ha jää­nud poo­la­ka „ra­hus­ta­mi­sek­s”. 40-aas­ta­ne Ro­bert Dzie­kans­ki su­ri mõne mi­nu­ti jook­sul.