Endine keskkriminaalpolitsei juht Andres Anvelt nägi vahetult pealt sündmuseid, millest avalikkus kuulis vaid krimiuudistest.

"Punane elavhõbe" toob lugejateni 1990ndate alguse Eestis ka tegelikult aset leidnud loo, kus grupp kurjategijaid siirdub Venemaale, eesmärgiga viia läbi ülikasumlikud tehingud punaseks elavhõbedaks kutsutud salapärase metalliga.

Hullu aja hullud kangelased püüavad oma eesmärke saavutada noorust ja kogenematust trotsides. Musta ja valge, hea ja halva piirid hägustuvad, kui inimsuhetesse löövad kiilu armastus, truudusetus, vihkamine ja reetmine.

"Punane elavõbe" on raamat, mis sai kuulsaks juba enne trükikotta jõudmist. ETV "Pealtnägija" pühendas sellele eraldi loo ning juba spekuleeritakse, kas raamatu sisu on ikka puhas väljamõeldis, või kirjutab Anvelt vaid vahetutest kogemustest.

Raamatust leiab rohkelt vihjeid tegelikule elule. Näiteks raamatu juhtivat politseiuurijat Ekskavaatorit on juba võrreldud legendaarse politseiniku Koit Pikaroga, hüüdnimega Buldooser.

Praegu kaitseväe juhataja nõunikuna sisejulgeoleku küsimustes töötav Andres Anvelt esitleb oma värsket raamatut lugejatele täna kell 17.00 Tallinnas, Viru keskuse Rahvaraamatu kaupluses, kus vastab huviliste küsimustele ning jagab soovijatele autogramme.