Ka tema viimast tööd iseloomustab praktiline funktsioon ning ebaharilik materjal üheskoos.

Praegu Antarktikas Rothera baasis resideeriv kunstnik valmistas polaaruurija Nanseni järgi nimetatud jääkelgu eeskujul omaenda sõiduriista. Nii nagu Nanseni kelk on ka Dobrowolski töö valmistatud puitosadest, mida hoiavad koos peamiselt nahkrihmad.

Toormaterjalina aga on kasutatud vanade kullatud pildiraamide tükke. Kelk on täiesti töökindel ning polaaruurijad kasutavad seda peagi toimuval lühiekspeditsioonil, et oma varustust üle jää vedada.

Hiljem viiakse teos Suurbritanniasse ja eksponeeritakse näitusel. Rotherasse saabudes sai kunstnik teada, et sealsed töötajad kasutavad vanu kelgutükke omaenda piltide raamimisel. Seega viib tema teos ringkäigu lõpule.

Dobrowolskit, kelle valmistatud kunstipärased sõidukid kasutamisel sageli purunevad, on nimetatud professionaalseks läbikukkujaks.

Ta ise väljendab imetlust heroiliste kaotajate suhtes, nagu lõunapoolusele jõudmise võidujooksu Roald Amundsenile kaotanud Robert Scott. „Et Antarktika on luuseritele pühendatud kontinent, on see minu jaoks õige koht.”