Kunst

Raul Meeli "Vita aboriginum". Kolmapäevast on Tallinna Kunstihoones vaadata Raul Meeli suurnäitus, mida kunstnik on ette valmistanud mitu aastat.

Meel võtab alati oma kunsti ja näitusi täie tõsidusega - nii et tasub kindlasti minna vaatama, millega meie moodsa kunsti üks suurimaid klassikuid seekord üllatab.

Muusika

Koorifestivali avakontsert esmaspäeval kell 19 Kaarli kirikus. ühe maailma koorimuusika tippteose, Monteverdi Maarja-vespri esitavad Tallinna Barokkorkester ja Tallinna Kontsertkoor, juhatab Elmo Tiisvald.

The Swingle Singers esitab teisipäeval kell 21 Sakala keskuses Briti muusikat läbi ajastute. Nende esinemine pakub igaühele midagi - see on muusikazhanrite sädelev kaleidoskoop, vürtsitatud inglise huumoriga. Kolmapäeval lauldakse vaimulikku muusikat Mustpeade Majas.

Raamat

Juhan Paju "Katkenud romaan" on esimene Estonia parvlaeva katastroofi aineline eesti ilukirjandusteos. Haapsalu kirjaniku Juhan Paju sõnul on tegu katastroofiromaaniga. Reisilaevaga Maritima saadetakse Tallinnast Stockholmi üle 100 kg osmiumi, mille turuväärtus ületab mitmekordselt reisilaeva väärtuse. Laev lastakse poolel teel põhja ja eriotstarbeline allveelaev võtab vrakilt väärtusliku salakauba - on autor ise selle romaani tegevust avanud.

Michael Ondaatje "Inglise patsient". Kanada kaasaegne kirjanik harutab selles Bookeri auhinna võitnud romaanis nelja inimese saatust Teise maailmasõja lõpus. Raamatu põhjal vändatud samanimeline film võitis tänavu üheksa Oscarit.

Eerik Laidi "Papagoid". Kirjastus Ilmamaa üllitatud kogumik koondab arheoloogi, etnoloogi ja ühiskonnateadlase artikleid ja uurimusi. Kirjutised on liigendatud kolme temaatilisse plokki: "Linnuse ehitamine", "Papagoid" ja "Kultuurikammitsad", lisaks Eerik Laidi teadlaseteed tutvustav artikkel Ilmar Talve sulest, viited ja saatesõna. Eestlane Eerik Laid töötas 1943. aastast alates paguluses, tema tekstid koondasid nüüd raamatuks Pekka Erelt ja Hando Runnel.

Film

Koguperefilm "Amanda" Kinomajas. 10-aastane poiss Biddle kukub hobuse seljast maha, vigastab silma ja hakkab hobuseid vihkama. Kuid ühel päeval tuleb rantshosse saladuslik sepp Seven koos suure ja majesteetliku hobusega Amanda, kes kiindub poissi. Pikkamisi, kuid kindlalt võidab Biddle oma hirmud.