1983. aastal alanud karjääri jooksul on ta reisinud läbi terve maailma: “Üks lahedamaid esinemiskogemusi oli Viinis, sealne pidu toimus Teise maailmasõja aegses punkris.” Enne Tallinna jõudmist käis ta esinemas Londonis ja Stockholmis. “Kõige parem mu elu juures on võimalus reisida üle terve maailma,” kiitis Arabian. “Ma armastan olla tuuril, mängida plaate, näha inimesi minu muusika järgi tantsimas.”

Kuigi pidevalt ringi lennates juhtub ka apsakaid – kohver Arabiani riietega lendas Tallinna asemel Pariisi –, ei lasknud filosoofiliselt meelestatud muusik end sellest pisiasjast häirida. Selle asemel tundis ta hoopis rõõmu, et saab tähistada täna kätte jõudvat sünnipäeva Eestis.

Los Angeleses DJ-na alustanud Arabian kuulub elektrofunki loojate hulka. Karjääri jooksul on ta mänginud plaate ka 10 000-pealisele publikule. Tema esikalbumi “Situation Hot” lood “Innovator” ja “Strange Life” ning nime all Professor X üllitatud “Saga” kuuluvad elektroklassikasse.

Heidab MTV-le ette üksluisust

1980. aastate alguses kohtus Arabian Ice–T, Easy-E ja Dr. Drega. 1987. aastal läks käiku hip-hop’i muusika ajalugu teinud räpiprojekt Niggaz With Attitude (N.W.A.), mis tagas meestele kestva kuulsuse.

MTV-s jooksvale hip-hop’ile heidab Arabian ette üksluisust: “Kõik teevad ühte ja sama asja, puudub omapära. Kui vaadata Run DMC-d, LL Cool J-d ja teisi vanu tegijaid, siis kõigil on mingi, ainult neile omane joon. Praeguste räpiartistide kohta seda öelda ei saa.”

Neil päevil tegutseb Arabian DJ-na, toodab plaate ning loob filmimuusikat ja arvutimänge. “Mida rohkem sa teed, seda rohkem jõuad,” kiidab ta. Arabian võtab arvutimängude tegemist väga tõsiselt, tegeledes kõigega – alates mängu disainist kuni äristrateegia väljatöötamiseni. “Nüüd, mil see on mu töö, on asjad nii, et ma ise enam arvutimänge mängida ei saa,” naerab endine Quake’i fänn.

Eesti-visiidil esineb Arabian Prince klubides Võit ja Voodoo ning annab loengu Red Bull Academy raames täna muusikaakadeemia saalis A402 kell 15.