Ka tema leiab, et innukas lugemine oli kirjutamiseks suurepärane eeltöö.
Segadusse aetuna ja tundes, et nii ta kodust välja visanud isa kui ka petlik armsam on ta reetnud, pageb Angharad Londonisse. Tal õnnestub uue nime all ja Harryle rasedust mainimata endale uus elu luua: leida töökoht ja kodu ning tuua ilmale vahva poisipõnn. Ent kadunud armastus kummitab teda ikka ja aeg-ajalt tundub, nagu oleks Harry kusagil lähedal. Kuigi töö edeneb üha paremini ning viks ja südamlik advokaadist ülemus pakub ka kodu ja turvalisust, ei lase minevik end unustada. Nii liigub raamatus räägitav lugu läbi aastate, alustades Angharadi koolipõlvest ning jõudes ajapikku tema ja Harry taaskohtumiseni, mil lahendust otsivad nii noorpõlve kirglikud tunded kui ka perekonnasaladused.

Rosie Thomase nime all tuntud kirjaniku (sündinud 1947) enda elu meenutab pisut Angharadi oma: temagi on sündinud ja kasvanud Walesis ning õppinud internaatkoolis. Kuna talle polnud südamelähedased hoki ja koorilaul, mida koolis au sees peeti, leidis ta koha raamatukogus. Nagu paljud kirjanikud, arvab temagi, et innukas lugemine oli kirjutamiseks suurepärane eeltöö.

Kirglik rändur

Kõrghariduse omandas Rosie Thomas Oxfordis, kus õppis inglise keelt ja kirjandust, tundes lõpuks, et on õigesse kohta jõudnud. Pärast ülikooli töötas ta ajakirjanduses ja kirjastuses, kuid olles abiellunud, leidis end korraga väikelapsega ja töötuna kodust. Romaanikirjutamine tundus üks paremaid võimalusi end teostada. Mõeldud-tehtud, 1982. aastal ilmuski Rosie Thomase nime all esimene armastusromaan. Edaspidi järgnes neid riburada – ta on täiskohaga kirjanik, kes avaldab iga aasta või paari tagant uue teose.

Peale kirjutamise on Rosie Thomas kirglik rändur. Ta on roninud Himaalajas ja Alpides, matkanud Aasias (muu hulgas mööda Siiditeed), töötanud Antarktika uurimisjaamas, seilanud mööda ookeane, jooksnud maratoni ja võtnud osa Pekingi-Pariisi võidusõidust. „Päikesetõus” on üks tema esimesi romaane, mis ilmus alles 1980-ndatel. Nüüdseks on Rosie Thomas avaldanud üle 20 romaani. Ta on üks tuntumaid Briti ajaviitekirjanikke, kelle raamatud kuuluvad raamatukogulaenutuste edetabelisse ja kes on mitu korda võitnud aasta armastusromaani auhinna. Eesti keeles tema hilisemaid raamatuid seni ilmunud ei ole.

„Päikesetõus” homsest saadaval koos LP-ga vaid nädalajagu! Vaata lisa: www.lpraamat.ee

Fakte

Rosie Thomas on pseudonüüm, mille kirjanik on koostanud oma ema ja õe nimest.

Ta on pärit Walesist, ka „Päikesetõusus” võib kohata Walesi fraase.

Rosie Thomas on sündinud 1947. aastal.

Ta on kahe lapse ema.

Kirjutama hakkas ta 1980-ndate alguses ja on nüüdseks täiskohaga kirjanik.

Ta on võitnud mitu Briti aasta armastusromaani auhinda, sh „Päikesetõusu” eest.

Ühe tema romaani järgi on 1999. aastal tehtud lühike telesari.

Peale romaanide kirjutamise meeldib Rosie Thomasele rännata: ta on roninud mööda mägesid, seilanud meredel ja sõitnud autoga läbi Euraasia.

Oma 60. sünnipäeva tähistas ta Alpides mäetippu ronimisega.

Ta elab ja töötab Londonis.