Raamatu sündmustik toimub märksa varem, vähemalt põhiosa sellest. Raamatus toimuvat jutustab selle peategelane Noah vanadekodust, kus ta noorpõlvekallimaga vanaduspõlve veedab. Päevaraamat, millest juttu, kannab endas mälestusi nende taaskohtumisest pärast üürikest armastust täis suve, mille mälestus neid kumbagi maha ei jätnud. Ometi ei osanud Noah ega Allie oodata, et nad kohtuvad taas aastaid pärast seda, kui Noah on käinud Teises maailmasõjas ja Allie kihlunud jõuka advokaadiga. Kuigi aega on mööda läinud, löövad vanad tunded taas lõkendama ning mõlemad leiavad endas ja teineteises midagi, mida nad on juba ammu otsinud. Ent mis plaanid on saatusel?

Otsekohene ja klassikaline

„Päevaraamat” on üks otsekohesemaid ja klassikalisemaid armastusromaane, mis „Aegumatute armastuslugude” sarjas seni ilmunud. Noormees ja neiu, kelle lahutasid staatus ja varanduslik ebavõrdsus, kohtuvad uuesti ajal, kui olukord on võrdsustunud, ent tunded veel hõõguvad. Allie on jõukast ja tähtsast perekonnast pärit tütarlaps, kes tahab saada kunstnikuks. Noah on vaesem ja elab looduslähedasemat elu. Ta loeb luulet, murrab tööd ja võidab kiiresti neiu südame. Nende vahel aga seisavad nii Allie vanemad kui ka kihlatu ja elu viib nad lahku. Siinkohal võib ette hoiatada, et Sparks ise on öelnud, et ta kirjutab armastuslugusid, mitte romantikat, ning eristab neid just selle järgi, et armastuslugudes on alati ka kübeke tragöödiat.

Tänavu saab „Päevaraamatu” ilmumisest 20 aastat ja sügisel ilmub Nicholas Sparksi 20. romaan.

„Päevaraamat” oli Sparksi esimene romaan, millega ta alustas oma kuulsusrikast armastusromaanikirjaniku karjääri. Ta kirjutas raamatu 28-aastaselt kuue kuuga. Ta oli varem kirjutanud paar senimaani avaldamata romaani ja kolleegiga kahasse raamatu ühest indiaani päritolu pikamaajooksjast. Tänavu saab „Päevaraamatu” ilmumisest 20 aastat ja sügisel ilmub vastavalt Sparksi 20. romaan.

Võib öelda, et Sparks on pannud püsti endanimelise romantikaäri. Ta kirjutab igal aastal raamatu ja nende raamatute järgi tehakse filme – nüüdseks juba tema enda produktsioonikompanii kaudu. Sparks toetab erinevaid heategevuslikke ettevõtmisi, näiteks on ta rajanud kooli, ja annab välja stipendiume. Õige pea saab kinolinadel või kodustel ekraanidel näha järgmist Sparksi linateost ja vahest lugeda ka mõnd tema romaani. Seni aga võib kaasa elada „Päevaraamatu” kaunitele tegelastele ning kujutada ette nende häärbereid ja kanuumatku Ameerika lõunaosariikide metsikus looduses.
Fakte

Ameerika kirjanik Nicholas Sparks kirjutas „Päevaraamatu” 28-aastaselt kuue kuuga.
Romaan avaldati 20 aastat tagasi aastal 1996.
Sparks ise on öelnud, et ta sai romaani kirjutamiseks inspiratsiooni oma naise vanavanematelt, kes olid elanud koos üle 60 aasta.
Kaht varem kirjutatud romaani ei kavatse kirjanik kunagi avaldada.
Peale kirjutamise veedab autor aega oma viie lapsega ja teeb trenni. Muu hulgas on tal must vöö tae kwon do’s.
Enne kirjanikukarjääri jõudis Sparks tegeleda veel kinnisvara hindamise, kelneritöö ja telefonimüügiga.

Raamat homsest saadaval koos LP-ga vaid nädal aega! Vaata lisa: www.lpraamat.ee