Ülejäänud lühitükid jagunevad klassika ja absurdi vahel. Kristjan Üksküla lavastatud Tšehhovi „Jääger” ja „Albioni tütar” keskenduvad huviäratavatele tegelastele ning armastuse ja vihkamise skaalal nihkes olevatele tunnetele, millest esimene lühitükk on teisest selgelt üle.

Roland Laosi „Genees ja katastroof” aga viib publiku märkamatult Hitleri sünni juurde, kus segunevad traagiline olevik ja etteaimatav katastroofiline tulevik, mida on vürtsitatud väljapeetud koomikaga.

Absurdi ja klassikat

Hendrik Toompere juunior otsustas ümber kirjutada armastatud lasteloo karupoeg Puhhist, mille tegelased on paigutatud kodutute varjupaika. Alguses väga nauditav absurdihuumor hakkab aga kohati venima ja mõned osad võinuks autor kriitilisema pilguga üle vaadata.

Kerttu Moppeli kergelt Arvo Valtoni novellile toetuvas tükis „Leib!” kulgeb peategelane, kellele müüdi poes leiva pähe pomm, läbi erisuguste kummaliste situatsioonide, kus ta püüab „leivast” lahti saada. Taas kord liigub lugu kaunilt läbi naljakate ja leidlikke olukordade, kuid ka absurd peab olema põhjendatud ning iga märk ja sümbol kaalutud.

„Pikk pink”

Etendused Hobuveskis

Sel aastal

3., 5., 7., 8., 10. detsembril kl 19