Eile toimus Tartus valmivas Athena majas esimene esietendus. Pööningusaalis esietendus Ain Mäeotsa lavastatud “Produkt”. Populaarse briti näitekirjaniku Mark Ravenhilli kirjutatud “Product” on Hollywoodi paroodia, kus Rein Paku kehastatav B-kategooria filmide rezˇissöör seletab peaossa valitud näitlejatarile kirglikult uue filmi süžeed.

Aigi Vahingu kehastatav filminäitleja satub lennukis salapärase araabia nooruki tumedate silmade lummusse. Lahvatab kirg, mis raputab noort naist sedavõrd, et ühel päeval leiab ta end seismas Eurodisneylandis, pommivöö mantli all.

Lavastaja Ain Mäeotsa sõnul ei olnud sellise pretensioonika tüki valimisel mingit küsimustki. “Ma nägin seda Ravenhilli enda esituses kaks aastat tagasi Edinburghi teatrifestivalil ja tekkis kohe mõte, et “Producti” võiks kindlasti ka Eestis lavastada,” põhjendas Mäeots kauaoodatud Athena maja esitüki valikut.

Mäeots oli enda sõnul juba alguses otsustanud valida peaossa näitlemisega mittetegeleva inimese ja mõelnud alguses hoopis lavastajale. “Aga kui ma nägin Rein Pakki Von Krahli teatri “Faustis” Mephistona, olin otsustanud.” Kui publikuhuvi jätkub, astub sügisel lavale teine koosseis, kus mängib peaosa Tambet Tuisk, kellel kiire graafiku tõttu kevadel mängimiseks aega ei ole.

Athena kultuurikeskus, kus on lisaks pööningu teatrisaalile ka mitmefunktsiooniline suur saal ehk ajalooline kinosaal, seminari- ehk vipiruum ja restoran, valmib täielikult mai lõpuks või juuni alguseks. Seni toimuvad seal edasi “Produkti” etendused, väiksemad külalisetendused, Mailaulu kontserdid ja Hispaania filmipäevade ja Fassbinderi “Berlin Alexanderplatzi” seansid.