Näitusel on väljas üle 50 karikatuuri – valimik Ave Taaveti viimase aasta jooksul valminud töödest. Mitmed neist on just selle näituse jaoks värskelt koloreeritud ja täiendatud. Teosed on vabad sotsiaalkriitikast, religioossetest teemadest ja poliitikast. Pigem tegeletakse inimliku seisundi lahkamisega, mille Kurt Vonnegut võtab kokku sõnaga "piinlikkus".

Neil karikatuuridel kohtab halenaljakaid tegelasi, häid südameid ja halbu sõnamänge.

Ave Taavet (snd 1988) on etnoloogitaustaga eesti animaator ja karikaturist. Seni on tal toimunud kaks isiknäitust – 2015. a EKA galeriis ja 2016. a Võru Linnagaleriis. Ta on loonud muusikavideoid eesti artistidele ja kaks joonisfilmi, mis on edukalt osalenud rahvusvahelistel filmifestivalidel.

Aastast 2013 on ta osalenud ka Eesti Kunstiakadeemia ekspeditsioonidel, kus kogutud materjalist on valminud grupinäitused Narvas, Peterburis ja Tallinnas. Kahjuks tsenseeriti Peterburi Jaani kirikus toimunud näitusel tema joonistused juba avamispäeval seoses huvitavate semantiliste tõlgendustega. Lisaks on ta töötanud animatsiooniõpetajana ja teinud kaastöõd erinevatele kultuurilehtedele (Müürileht, Sirp, KesKus).

Aastast 2017 ilmuvad tema karikatuurid ka ajakirjas Vikerkaar.