Ewbanki oksjonimaja hindas Francis Bacon 45 taiese väärtuseks 50 000 naela, aga nende hinnaks kujunes oksjonil 1.13 miljonit naela, teatab BBC.

Näiteks Francis Baconi koera kujutava maali alghind oli 3000 naela, aga see müüdi lõpuks 305 000 naela eest. Ühe kunstniku nimetu töö müüdi oksjonil maha 470 000 naela eest.

Francis Bacon tahtis oma oksjonil olevad maalid minema visata, kuid soostus lõpuks andma need ühele oma sõbrale, kes neid väga soovis.

"Vihases meeleseisundis" kunstnik tahtis kõnealused taiesed minema visata peale seda, kui need rikkus ära üks töömees, kes tegi remonti Francis Baconi kunstiateljees, mis oli tuntud oma segaduse ja kaootlisuse poolest.

Elektrik Mac Robertson, kellest sai Francis Baconi sõber ja joomingukaaslane, suutis kunstniku veenda, et viimane annaks need maalid minema viskamise asemel hoopis temale.

Oksjon leidis aset vaid mõni päev enne Francis Baconi 15 surmaastapäeva, milleks on 28. aprill 1992.

Samalajal oodatakse põnevusega järgmisel kuul New Yorgis Sotheby oksjonimajas toimuvat oksjonit, kus haamri alla läheb Francis Baconi teos “Töö maalitud Velazquesi paavst Innocentius X portree järgi”, mille hind võib Sotheby oksjonimaja andmeil ületada 30 miljoni dollari piiri.