Võitlevas Sõnas ei käi ammu enam üksnes trendikiriku kummardajad ning Von Krahl jääb klubipidudele umbseks ja vanamoodseks. Klubiinimesel pole ka ammugi asja mainstreamsesse Hollywoodi. Eks siis klubinimene – vaeseke - peab elama vibest vibeni ja käima Nightmanis. Kuni novembrini vähemalt.

Novembrini, sest siis peaks BaZari omaniku Tõnu Kuke sõnul uus klubi just lahti tehtama. Infot avamise kohta peaks levima nii flaierite, peagi avatava web-saidi kui kultuuriuudiste all ilmuvate reklaamide kaudu. "Me loodame oma üritustest edaspidi teada anda suures osas e-maili kaudu," ütleb Erlach. Ta juba hõõrub käsi teadmisest, et sellist pidevalt tegutsevat alternatiivse muusika tantsuklubi Tallinnas ei ole. Üritusi on, aga klubi ei ole.

"Eks meil on plaanis lisaks klubiõhtutele hakata siin esitlusi ja muid, seni mujal toimuvaid klubiüritusi korraldama," teab Erlach. Juba unistab ta 1970ndate ja filmimuusika õhtutest.

Klubi mahutab sadakond inimest istuma ja 150-160 ka seisma-tantsima ning jääb avatuks igal ööl vähemalt neljani. Parimad kunded saavad klubikaardi, mis annab 10 protsenti allahindlust. Esialgu on spordiklubi Planet Sport all asuvast klubist kindlalt paigal neoonkirjas silt BaZar, mida võib lugeda ka kui lihtsalt ba(Z)ar. 240ruutmeetrise pinnaga klubist on valmis ka sisekujundus, mille on teinud soomlane Leif Rehlander, kes seni on Tallinnas kujundanud Olümpia LArtistei, Metropoli Broadway ja Astoria Monte Carlo kasiino.

Endisesse villapuhastustsehhi, hilisematesse invastuudio ruumidesse on Rehlander kujundanud kaasaegsed art decolikud lauad-toolid-letid ja vinüüle keerutavatele DJdele mõeldud lava. Erksavärvilised etnilised valgustid, minaretikujulised vaheseinad, idamaised vaibad ja padjad ning menüüsse kuuluvad vesipiibud peaksid oriendi hõngu edasi andma. Ettekandjad hakkavad ringi käima nabapluusides, uksehoidja turbanis.

Klubi peakoka Marek Randma sõnul kujuneb päeval ka restoranina töötava BaZari menüü hinnaklass keskmiseks. "Menüüsse tulevad kebabid, lamba- ja linnuliha, cous-cous, palju puuvilja – ühesõnaga idamaine ja maroko köök," seletab ta. "Igal juhul pakume võimalikult vähe sealiha ja kartulit. Kuigi päevapraadides vist nendest ei pääse." Randma loodab ka idamaist teejoomis- ja kohvikultuuri arendama hakata.

BaZar

avatakse novembris

Alternatiivse muusika klubi-restoran

Madara 14/ Tulika põik 3

Suurus: 240 m2

Kohti: 100 istekohta (mahutab 150-160 inimest)

Avatud: 12-04

Pilet: keskmiselt 50 krooni

Köök: idamaine

Sisekujundus: Leif Rehlander