Blake oli oma ajast ees ja leidis eluajal vähe tähelepanu. Ta ennustas, et tema töid hakkavad hindama tuleviku lapsed – Children of the Future Age.

Londonis sündinud Blakei mõjutas oluliselt 14. juulil 1789. aastal puhkenud Prantsuse revolutsioon. Nagu paljud tolle aja luuletajad ja suur osa rahvast, uskus ka Blake, et Euroopas on alanud uus periood. Ühiskondlik pööre oli toonud kaasa ootamatuid nähtusi, millele oli raske vastuseid leida. Rahva sekka ilmusid prohvetid, kes ilmutusraamat käes, ennustasid maailmalõppu ja pääsemisaega.

Ka Blake tajus end prohvetina, kelle ülesandeks on rahvast hingeliselt puhastada ja juhtida kristlikku pääsemisse.

Blake uskus, et jumalus äratab inimeses ettekujutusvõime: "Ettekujutus, Jumalik Igas Inimeses". Kunst oli Blakeile palve vorm. Ta käsitles oma teostes eba-võrdsust, vägivalda, armastuse puudumist, hingelist tühjust – probleeme, mis on aktuaalsed ka sel sajandil.

Kogu Blakei ajajärku iseloomustas huvi müütide, rahavaluule ja ballaadide vastu. Ka Blakei tuntakse kõige paremini lüürilise luuletajana ja omamütoloogia loojana. Blakei sümboolikas on näha pürgimust äratada ellu briti kadunud müüdid.

Kunstnik leiutas teksti ja pildi ühendamiseks uue graafilise tehnika. See tähendab, et kunstnik sai ilma piiranguteta joonistada, maalida ja kirjutada samale plaadile. Varem kasutati selleks kaht erinevat meetodit.

Uue tehnika abil sai kunstnik luua iseseisvalt hämmastavalt ilusaid raamatuid. Ta luulekogudes liiguvad taimed, loomad, inimesed ja olendid sõnade vahel ja sõnad ilmuvad piltide keskele.

Blakei dramaatiline ja romantiline kunst püüab vahendada sealpoolsust. Ta on inspireerinud kuninganna Victoria aja prerafaeliidi-kunstnikke. Muusik Jim Morrison laenas oma rockbändile nime The Doors, Blakei "Taeva ja põrgu abielust"(...."if the doors of perception are cleansed, everything will appear to man as it is, infinite" – kui teadvuse uksed avatakse, paljastab tõelisus oma igavese loomuse.) Blakei pildi ja teksti ühendavad visioonid on mõjutanud ka koomiksite teket.

Blakei Songs of Innocence and Experience (Süütuse ja Kogemuse laulud) on mõjutanud paljude filmitegijate ja kirjanike loomingut ja see pole ime, sest Blakei kunstis on midagi teadvustamatut.

Näitusel on väljas 137 teost Briti Muuseumi suurest Blakei-kogumikust. Need on Blakei illustreeritud raamatud, akvarellid ja graafika mitmes tehnikas. Suurt osa töödest näeb esimest korda väljaspool Suur-britanniat.