Esimest eluloofilmi 1981. aastal 36-aastasena vähki surnud reggae-ikoonist Bob Marleyst kaasprodutseerib mehe lesk Rita Marley.

Film valmib Rita Marley 2004. aastal ilmunud autobiograafia “No Woman No Cry: My Life With Bob Marley” järgi, mis räägib staari lapsepõlvest ja 15 aastat kestnud abielust Ritaga ning muu hulgas katsest paari mõrvata.

Esialgu nimetu projekti filmimise algus on kavandatud järgmise aasta hakule ning linastumine lõpule. Bob Marleyt mängiks filmis kaks näitlejat – üks 15-aastase poisi ja teine täiskasvanuna. Rita Marley sõnul oleks Bobi ideaalne teismeline kehastus nende lapselaps Stefan. Enda rolli on ta valinud Bobi minia ja R&B-tähe Lauryn Hilli.

Filmi teine produtsent Rudy Langlais kommenteeris, et peaosades ei pea olema tingimata tuntud filminäitlejad, aga rollid jaotatakse siiski alles selle aasta lõpus.

Igal juhul lubas Rita Marley isiklikult võtteplatsil valvata, et filmist ei tuleks mingi Tuhkatriinu-lugu või muu muinasjutt.  Plaanist teha Bob Marleyst film  on teatanud ka Martin Scorsese, kellel esilinastus veebruari alguses film Rolling Stonesist. Ka selle juures teeb kaasa Bob Marley perekond ja produtsent on Jamaica staari poeg Ziggy Marley. Scorsese filmi esilinastus on kavandatud 6. veebruariks 2010, kui on Bob Marley 65. sünniaastapäev.