Verivärsket etenduse nimilugu saab kuulata siit.

Punjabi, Rajasthani, klassikalisest India ning Jaapani muusikast mõjutatud instumentalistid ning tantsijad saavad kokku etenduses, mis ei tunne stiililisi piire. Jamaikalt pärit raggae intonatsioonid põimuvad Päär Päärensoni (J.O.C) mikrofoni kaudu Bombillaze raggameistri Kill Baba riimidega. Chalice'i elektroonilise muusika saatel sõnumine lisab kõigele eelnevale lepitust, viisi ja harmooniat ning maailmatants jõuab eksootilistest kaugustest tänapäeva välja.

“Maailmapärandi lõputult raskest servast saab välja hammustatud tükk, mis on maitselt üsna võõrapärane, kuid vajalik, et hoomata hea ja kurja tundmise puu laiahaardelisust,” räägib lavastuse autor Silver Sepp. “Selle puu tüvi, algus ja ots jäävad aga alati sinna, kus oleme me ise, koos oma kaasasündinud paikkondliku identiteedi ja kultuuriliste tõekspidamistega. Lugu pannakse käima ning mis on püsti, lükatakse pikali. Kes on pime, saab nägijaks. Mis on all, läheb üles. Kes on alasti, saab kaetud. Mis on kustunud, pannakse põlema. Kes on valelik ja vait, hakkab tõtt rääkima.”

Etendus tervikuna on Silver Sepa autorilooming, mille sisse koonduvad erinevate sõnaseppade raggad ja lood, erinevate koreograafide tantsud ja liikumised. Peategelased Päär Päärensoni ja Kati Juurik on kaasaegsed tantsijad, kes on ise ka oma koreograafiad teinud. Maailma folktantsu poolt esindab Müstika Maagiline Teater. Bombillaze päikseliste rütmidega on etenduse tarvis liitunud virtuoosne trummar Hele-Riin Uib ning ansamblit täiendab klahvpillidel Jarek Kasar.

Kus ja millal

“Hea ja kurja tundmise puud” saab Maailmaküla festivali raames nautida Von Krahli teatris vaid kahel päeval – 26. ja 27. mail. Mõlemal päeval algab etendus kell 19 ning on osa festivali üldprogrammist, mis hõlmab ka mitmeid häid kontserte ja filme. Piletid saadaval Piletilevis.

Etenduse nimiloo live-esitlust saab nautida eeloleval esmaspäeval, 23. mail kl 17 Solarise keskuse aatriumis õiglase kaubanduse kohviku avamisel.

Bombillaz on olemas ka Facebookis. Bombillaze debüütalbum "Uus usk" ilmus 2010. aasta detsembris, väljaandjaks Superbandiit (www.superbandiit.ee).