Bostoni klaverid loodi eelkõige muusikakoolide ja -akadeemiate vajadusi silmas pidades.

Kuigi Bostoni pianiinodesse ja kontsertklaveritesse on kohandatud üle mitmekümne firmas Steinway & Sons patenteeritud, 200 aasta jooksul kogutud tehnilise ja akustilise väärtuse, pole ükski detail klaverites kattuv. Bostoni klaveri kõlalaud on konkurentide pillidest sama pikkuse juures suurem ja seega heli võimsam. Klaverikeeled pole nii tugevalt pingestatud kui paljudel teistel pillidel, sellest tuleneb pikem helikestvus. Hind aga näiteks Steinwayga võrreldes kolm korda madalam.

Firma Boston kuulub korporatsioonile Steinway Musical Instruments, kuid on täiesti iseseisev firma.

Esitlusel mängisid pianistid Lauri Väinmaa ja Eurovision 96 laureaat Hanna Heinmaa. "Sellel instrumendil on väga tundlik mehhanism, eriti hea bassi ja tiiskanti register ja kandav kõla," kommenteeris pianist Lauri Väinmaa. Jazzpianist Urmas Lattikas lubas klaverile rakendust ka jazzi valdkonnas ja ütles klaveri kohta: "Väike, aga tige!"

Pärast klaverit tutvustavat sõnavõttu korraldas Is Music Trading tegevdirektor Raivo Sersant kuulajate abiga loosimise 32 laste- ja õppeasutuse vahel, kes osalesid firma aastavahetuse soodusmüügil. Reisi "Nädalalõpp kahele Londonis" võitis Tallinna Lepistiku lastead-algkool.

Tõsisemalt mängitakse Boston-klaveril samas õpetajate majas 17.-19. aprillil toimuval rahvusvahelisel konkursil "Noor muusik".

EPL