Lisaks väljapanekule on igal tööpäeval kella 16-19 võimalik tutvuda elektrooniliste õppematerjalidega. 20.-21. septembril kell 18.00 -20.00 on huvilistel võimalik Apollos hinnata oma inglise keele taset Oxford University Pressi elektroonilise testiga. Sama testiga on võimalik keeletaset hinnata Euroopa keeltepäeval, 26. septembril Briti Nõukogus.

Näitusel "Tabatud lugemiselt" rahvusraamatukogus on esindatud briti kirjanike kahe viimase aasta looming.

Mõned näitusel esindatud autorid nagu Janette Winterson, Iain Banks, Michael Frayn, Romesh Gunesekera, Ian McEwan, Kazuo Ishiguro jt on tuntud ka Eestis ja nende teosed on eesti keeles kättesaadavad. Samas on näitusel väljas hulganisti raamatuid, mis ei ole seni Eestisse jõudnud. Peale näitust on neid raamatuid võimalik laenutada Briti Nõukogu raamatukogust.

"Kogu maailmas kaugenevad lapsed üha enam ja enam raamatust, sest televiisor ja arvuti sisustavad suure osa nende vabast ajast," ütles Ursula Roosmaa, Briti Nõukogu infojuht. "Seetõttu valiti näituse sihtgrupiks lapsed ja noored ning näituse raamatuvalik on veidi kergema kaaluga. Lisaks ilukirjandusele leiab külastaja ka muusikat ja kino käsitlevaid trükiseid."

Näitused Apollos ja rahvusraamatukogus jäävad avatuks kuu lõpuni.

Lisaks neile kahele näitusele, avab Briti Nõukogu 24. septembril rahvusraamatukogus ja Briti Nõukogus veel neli plakati- ja raamatunäitust Euroopa keeltepäeva puhul. Need näitused käsitlevad mitmekeelsust Suurbritannias, keeleeksamiks ettevalmistust ning keeleõppe metoodikat.

Tänavune Euroopa keelteaasta kulmineerub 26. septembril keeltepäevaga, kus kõigil huvilistel üle Eesti on võimalik osa saada erinevatest keeleteemalistest üritustest ja testida oma võõrkeele oskust.

Keelepäeva tähistatakse kogu jooksva nädala vältel (24.-30. september). Sel nädalal toimuvad Eestimaa erinevais paigus keeleteemalised seminarid, lahtised võõrkeeletunnid, näitused, kirjandusõhtud ja etendused. Samuti tutvustatakse huvilistele viise, kuidas valmistuda keeleeksamiks, testitakse keele taset, esitletakse keeleõpikuid ning interaktiivseid keeleõppe võimalusi.