„Piirdeaed” tunnistati ka parimaks tükiks, mis lavale naasis. Parima uue näitemängu Tony pälvis aga draama „Punane”, mis jutustab läti päritolu maalikunstnikust Mark Rothkost, keda mängib Alfred Molina.

Parimaks muusikaliks pärjati „Memphis”, mis jutustab 1950. aastate loo Ameerika lõunaosariikidest, kus muusikasse armunud raadiodiskor sõdib oma eelistuste eest, ületades rassiliste eelarvamuste piire. „Memphis” sai auhinna nii parima muusikali, parima muusika kui ka parima libreto eest. Kunagi ehk toovad Joe DiPietro ja David Bryani teose Eestis lavale ka meie muusikalientusiastid.

Catherine Zeta-Jones sai oma Tony rolli eest muusikalis. Ta mängib primadonnat Desiree Armfeldti muusikalis „Väike öömuusika”, mille libretoks on Ingmar Bergmani 1955. aastal vändatud komöödia „Suveöö naeratused” stsenaarium. Stephen Sondheimi ja Hugh Wheeleri kirjutatud „Väikese öömuusika” lavastaja on inglise teatri grand old man Trevor Nunn.

Parima sõnalavastuse näitlejanna Tony saanud Scarlett Johanssoni viis võidule Catherine’i roll Arthur Milleri draamas „Vaade sillalt”, mida etendati Broadwayl jaanuarist aprillini.

Broadway komme Hollywoodi staare palgata pole päriselt võõras ka Londoni teatrimaailmale. Nii saab praegu näiteks West Endis Arthur Milleri näitemängus „Kõik minu pojad” näha David Suche, kes on meie publikule tuttav Hercule Poi-

rot’na.