Koha omanik, Londonist pärit Darryl Hydes on silmnähtavalt löödud, tema meelest kohatu mulje pärast. Lohutame teda, et pole hullu, pärast on külastajatel hea autosid parkida. Darryl nõustub kuid istub igaks juhuks ikkagi seljaga akna poole.

VS-I TOIDUKAART ON KIRJU, sest sisaldab erinevate kultuuride ja maailmajagude retseptide ning söömistavade adaptsioone. Ükski toit ei ole päris üks-ühele originaalretseptist maha kopeeritud, igale roale lisavad kokad kerge aktsendi mõnest hoopis teise maa köögist või lähenevad muidu asjale loominguliselt vabalt. Mr Hydes kõneleb pikalt augusti alguses Eestit külastanud popmuusik Eros Ramazzotti itaallastest koosnevast saatemeeskonnast, kes VS-is Pasta Bolognese`t käisid söömas. Itaallased jäid vene rahvusest peakoka, “mother of the kitchen`i”, nagu teda kutsutakse, kunstiga äärmiselt rahule.

Chicken Karai (Curry, 90) bashmati riisi ja köögivilja salatiga päritolumaaks on India. Omanik soovitab rooga kui ebatüüpilist, sest valmistamisel kasutatav vürtsikogus on eurooplase tervise huvides tunduvalt väiksem, kui algretseptis ette nähtud. Pikk nimekiri leidub VS-i menüüs erinevaid kebabe, millest hapus jogurtis marineeritud veiseliha koos sama basmati riisiga ka proovimiseks tuuakse. See toit on pisut krehvtisem kui eelmine, ent seejuures äärmiselt hõrgu ja nüansirohke – isiklik sümpaatia kuulub kohe talle. Kebabide keskmised hinnad jäävad 70-75 vahele. Kallimaks osutuvad Rismi Kebab (150), mille samuti ära maitseme.

VS-IS PAKUTAV LEIB KÜPSETATAKSE RESTORANI ENDA KÖÖGIS. Leiba kutsutakse Naan Bread ja selle päritolumaaks on jälle India. Suur valik leidub söögikaardil erinevaid wrap`e, mis teisisõnu kujutavad endast sellesama leiva sisse keeratud erinevaid lihasid, kalasid, krevette jms. koos india salati ning piparmündikastmega. Wrap`id maksavad 50 ringis.

Hea toit, meeldiv atmosfäär, lõdvestumine, on VS-i märksõnad. Igal õhtul mängib muusikat DJ, sööke võib tellida spetsiaalse öömenüü järgi. Kokteilikaart sisaldab rohkem kui sadat nimetust ning loomulikult tehakse valmis iga kokteil, mille külastaja välja suudab mõelda, kinnitab Darryl Hydes. Pigem kümme-viisteist minutit kuni pool tundi kohtumisele hiljaks jääda, kui teine tass suurepärast piimaga kohvi või apelsini-jäätisekokteil joomata jätta, näib olevat VS-i moto.

CAFE VS, PÄRNU MNT 28Avatud: E-N 10-01, R 10-03, L 12-03, P 13-01