Uus kino pakub publikule seninägematuid mugavusi. Coca-Cola Plaza suurim kinosaal on samas mõõdus Kosmose tuhandekohalise saaliga, kuid kohti on seal poole vähem, vaid 514. Seda senisest laiemate reavahede tõttu. Nüüd ei pea enam kellegi möödudes püsti tõusma, sest 90 sentimeetri asemel on reavahe 120 sentimeetrit.

Uut kino on seestpoolt näinud vaid vähesed, sest kino omanik, AS MPDE varjab suurt saladust kiivalt veel 10. märtsini, mil maja valmis saab.

“Mina pole selliseid cupholderiga istmeid ja laia reavahet veel seni Eestis näinud,” sõnab Igor Taro (19), kes uut kino seestpoolt näinud on. Kiires ehituses kinomajast jäi talle silma 514-kohaline peasaal, mis on nii valmis, et selles võiks hommepäev juba filmivaatamist alustada.

“Mulle jäi mulje, et maja esimene korrus on äritänav, kus on ainult poed ja restoranid,“ tunnistab Taro. “Kinosaalid algavad kõrgemalt.”

Arhitekt Andri Kirsima loodud uuel kinokompleksil on teiste ees see eelis, et see pole ümberehitatud, vaid algusest peale kinoks mõeldud.“Sissepääsudega võib alguses segadust tekkida,” möönab arhitekt Kirsima.

Kuuekorruselisest majast on publikule avatud kolm. Keldrikorrusel asub parkla. Teisel korrusel asub sissepääs kuude ja neljandal korrusel viide saali. Maja suurim saal ulatub läbi kolme korruse.

“Filmivalik saab olema laiem. Kui praegu esilinastub meil nädalas üks film, siis uues majas saab neid olema 2-4,” ütleb MPDE pressiesindaja Lauri Kaare. Kui praegu Eestis kinosid publiku puudusel järjest suletakse, siis millega loodab uus kino publikut püüda?

“Multiplexkinode puhul on külastatavuse kasvu põhiliseks tagatiseks suur filmivalik, st korraga on ekraanil nii palju erinevaid filme, et igaüks peaks leidma igal ajahetkel midagi endale sobivat,” leiab Kaare.

Euroopa filmide jõudmise eest Coca-Cola Plazasse hoolitseb ennekõike Filmimax, kelle levitada olev Lars von Trieri ”Tantsija pimeduses” on ka üks uue kino avafilmidest.

“Pimedate Ööde Filmifestivaliga oleme meie kinno ülekolimisest rääkinud, “sõnab Lauri Kaare. “Aga midagi kindlat otsustanud ei ole. MPDE tahaks anda ka teistele levitajatele võimaluse festivale korraldada.”