Keegi ei teadnud, mis on see motiveeriv jõud ja ajend, mis sundis teda seda kõike läbi tegema. Kangelase püsimatu meel, aastate pikkused katsumused oma unistuste täitmiseks ning läbikukkumised sel teel rulluvad lahti filmi jooksul, mis kasutades unikaalset arhiivimaterjali avab vaataja jaoks eelmise sajandi maadeavastaja ihalused ja katsumused. Värvikas teekond ümber maailma avaneb tänu peategelase ja tema isa päevikutele ning tänu unikaalsetele filmikaadritele, mis reisi jooksul filmilindile jäädvustatud. Film toob vaataja silme ette ühe mehe elu ja meremeheks kasvamise loo, tema kujunemisprotsessi selleks, kes ta oli ning maailma, millega tal tuli rinda pista, et selleni jõuda.

"Ahto. Unistuste jaht" on praeguseks Eesti kinolevis kogunud juba üle 5000 vaataja. Tallinnas saab filmi vaadata veel sel nädalavahetusel ja järgmisel nädalal kinos Artis, 4. mail Pirita Vabaaja Keskuses ja 11. mail Glehni Teatris.

Stsenarist ja režissöör on Jaanis Valk, operaator Erik Norkroos, monteerijad Erik Norkroos, Kersti Miilen ja Jaanis Valk, helirežissöör Horret Kuus, produtsent Erik Norkroos. Filmi on tootnud Rühm Pluss Null.

Krakowi filmi festival toimub 27. maist kuni 3. juunini. Sel aastal on festivali fookusriigiks Eesti. Peale "Ahto" näidatakse veel viite Eesti dokumentaalfilmi ja animafilmide programmi, mille on koostanud Priit Pärn.