Külalisetendus saab Ene Paaveri sõnul teoks Draamateatri ja Eesti suursaadiku Toomas Tiiveli koostöös tänu mitmete toetajate abile. "Idee tutvustada Stockholmis Eesti kultuuri just Jaan Krossi näidendiga sündis kahepoolselt juba poolteist aastat tagasi, alles nüüd jõudsime organiseerimistööga sinnamaale, et sõit ka teoks saab," ütles Paaver ETAle.

Draamateatri etendust toetavad Eesti Kultuurkapital, Stockholmi Kultuurivalitsuse Balti Kultuuri Keskus, Eesti Instituut, SEB IT Partner Estonia ning Rootsi saatkonna info- ja kultuurisekretär Liina Kümnik.

Vend Enrico on andekas eesti noormees, kes seisab silmitsi ideeliste, inimlike ja eetiliste valikutega, mis mõnigi kord tähistavad ka elu ja surma kaalukeelt. Tema vaimu- ja saatusekaaslasi oleme kohanud Jaan Krossi teisteski teostes, märkis Paaver.

Sulev Tepparti või Raimo Passi kehastatud Enricos võib ära tunda legendaarse tõlkija ja polügloti, Vatikanis õppinud Aleksander Kurtna elukäigu elemente, Guido Kanguri kehastatud piiskop Profittlich on aga ajaloost tuntud isik.