Kung Fu panda

Hinne 4

USA 2008

R: Mark Osbourne, John Stevenson

O: Jack Black, Dustin Hoffman, Angelina Jolie, Ian McShane, Jackie Chan, Seth Rogen, Lucy Liu

Seiklusanimatsioon

1 T 32 MIN

Kung fu on samasugune laialivalguv mõiste nagu Hiina toit, mõeldud tähistama lääne inimese jaoks Hiina võistluskunste, millel kõigil on tegelikult oma nimi ja spetsiifika. Kuid lisaks sellele võib kung fu tähendada ka millegi saavutamist raske ja pika töö tulemusel, mingi isikliku võiduni jõudmist.

Sellel filmil on huvitav peategelane: Po on luuserpanda, kes töötab oma vanemate söögikohas, kuid kelle suurim unistus on olla kung fu meister, draakonisõdalane. Panda Po astubki unistuse poole arglikke samme ning oma suureks üllatuseks tuleb tal üht­äkki rinda pista kurja kaslase Tai Lungiga. Laste hulgas on kindlasti palju neid, kes saaksid end panda Poga samastada.

„Kung fu panda” pildikeel on nüansirikas, tegelased on joonistatud laste- ja kunstipärasena. Laps-publik „ei pääse” ka ida filosoofia jupikestest, ja hea on.

Mari Peegel


Unusta Sarah Marshall

Hinne 3

Forgetting Sarah Marshall, USA 2008

R: Nicholas Stoller

O: Jason Segel, Kristen Bell, Mila Kunis, Russell Brand

Romantiline komöödia

1 t 53 min

Äsja oma kauni seriaalinäitlejannast tüdruku poolt maha jäetud helilooja Peter (Jason Segel) põgeneb Hawaiile, et Sarah’st (Kristen Bell) üle saada. Tema üllatuseks on seal aga ka Sarah koos oma uue kallima, rokkar Aldous Snow’ga. Aga ka väheke segased Hawaii tüübid ja kaunis hotellitöötaja Rachel (Mila Kunis).

„Unusta Sarah Marshall” on tegelikult üsna tavaline romantiline komöödia, kus ükski tegelane ei ole üdini halb, vaid näitab ka oma inimlikku külge, kus unistused saavad teoks ja tuleb ette romantilisi hetki, mis kohati on piinlikud. Ning mis loomulikult lõpeb hästi.

Ometi pakub Judd Apatow („Kõht ette”, „40-aastane neitsi”) produtseeritud film aeg-ajalt piiri peal kõikuvaid pahvakuid terve huumori ja tolerantse meele austajatele. Olge lihtsalt segasteks tunneteks valmis.

Tiiu Laks


Teine Boleyni tüdruk

Hinne 2

„The Other Boleyn Girl”, USA/Suurbritannia 2008

R: Justin Chadwick

O: Scarlett Johanssen, Natalie Portman, Eric Bana, Jim Sturgess, Kristin Scott Thomas

Kostüümidraama

1 T 55 MIN

„Teine Boleyni tüdruk” on tehtud samanimelise raamatu põhjal ja räägib loo Boleyni õdede võitlusest Henry VIII armastuse nimel. Raamat ega film ajaloolist korrektsust ei taotle ning algusest peale lubatakse putru ja kapsaid. Filmid (ja raamatud), mis on ajaloost inspiratsiooni saanud, kuid uhkeldavad sellega, et enamik sisust on fantaasia, teevad mind ettevaatlikuks. Ette on ära öeldud, et kohtud võltsinguga, ja sellisel juhul tahaks nõuda, et võltsing oleks eriti hea ja annaks originaalile lisaväärtuse. „Teine Boleyni tüdruk” ei anna ja käib sirgelt turvalist eduvalemit pidi. Kurikuulsad tegelased, nagu Henry VIII koos oma naistejamadega, reklaamimist ei vaja. Naispeaosalised on Hollywoodi esikaunitarid Portman ja Johanssen. Glamuursele draamale on vint peale keeratud. Aga edu valem pole kunsti valem.

Maris Meiessaar