Aastaid nii jazzi kui ka klassikalist muusikat mänginud Villu Veski ja Tiit Kalluste leidsid umbes neli aastat tagasi endi jaoks põhjamaade viisid, mida rannikul ja saartel kunagi ammu lauldi ja mida seal veel mäletatakse. Need viisid lummasid muusikuid põhjala meditatiivse meloodia kasina iluga.

Uuest kiindumusest sündinud album "Põhjala saarte hääled" ilmus 1998. aastal, plaadile kirjutas toona sisuka saateteksti president Lennart Meri. Tänavu sündis sellele plaadile järg, mis on kõlanud juba mitmel pool Eestis ja mujalgi.

Pärast Berliini festivali viib jõuab kontsertprogramm "Põhjala saarte hääled" 8. oktoobril Moskvasse. Duo turnee jätkub 15.-21. oktoobrini Brüsselis, Antverpenis ja Leuvenis, kus esinetakse muuhulgas ka Brüsseli St.Micheli katedraalis.

18. novembril on duo Villu Veski-Tiit Kalluste külalisteks iga-aastasel galakontserdil "Suur muusikute paraad" Vilniuses, kus kontsert salvestatakse ning antakse välja samanimeline album. Leedu populaarne muusikaajakiri "Muzikos Barai" tõi ära artikli duo "Põhjala saarte häältest", ajakirja juulinumbriga koos anti välja heliplaadi "Põhjala saarte hääled" eritiraaž. Vilniuses esinevad koos duoga külalismuusikud Eestist, Lätist, Leedust ja Etioopiast.

Novembri lõpus astuvad muusikud üles "Põhjala saarte häältega" maailma suurimal saarel Gröönimaal.