Raimo Sagor tänas autasu eest videosilla vahendusel

Sagor ise ei saanud kahjuks auhinna üleandmise juures viibida, kuid ütles tervitussõnad videosilla vahendusel, kus tänas žüriid ja kõiki Cottbusi filmifestivali korraldajaid. Sagor märkis, et ta on äärmiselt liigutatud selle auhinna saamisest ning avaldas kahjutunnet, et ei saa olla ise kohapeal. Nimelt pidi ta minema kohe pärast videokõne lõppemist lavale Mefistofelest kehastama.

Arrase filmifestival

Ühiskonna valupunktidele vajutav "Võta või jäta" pälvis ka pühapäeva õhtul auhinna, nimelt Prantsusmaal Arrase rahvusvahelisel filmifestivalil žürii eripreemia ja Prantsusmaa filmikriitikute auhinna. Festivali žürii tõstis esile delikaatselt jutustatud tundliku loo ja filmi erakordselt usutavad rollisooritused. Kriitikute auhinna pälvis film meeskarakteri tundliku portreteerimise eest.

„Kahe suure, kuid üsna erineva filmikultuuriga riigi festivalide auhinnad annavad kinnitust, et Liina Triškina-Vanhatalo on oma filmiga tabanud midagi aktuaalset ja universaalset, mis kõnetab väga erinevaid vaatajaid,“ ütles filmi produtsent Ivo Felt.

"Võta või jäta" on praeguseks osalenud Varssavi, Luxemburgi, Hollandi ja Prantsusmaa filmifestivalidel, novembri lõpus ootab filmi osalemine Euroopa ühel vanimal - Mannheim-Heidelbergi filmifestivalil Saksamaal. Põhja-Ameerika esilinastus leiab aset 3. detsembril AFI (American Film Institute) filmifestivalil Washingtonis.

Arrase filmifestival