Kell 18 Püha Katariina kirikus algavale ühispalvusele on kutsutud välissaatkondade ja kultuuriorganisatsioonide esindajad Eestist ja naabermaadest, teatas ETAle ürituse peakorraldaja Taivo Niitvägi.

Ühispalvuse lõpetab vene helilooja Vladimir Martõnovi poolt Johannese lmutusraamatu tekstile kirjutatud oratoorium "Apocalypsis", mille visuaalse kompositsiooni autor ja lavastaja on legendaarne Moskva Taganka teatri rajaja Juri Ljubimov. Teose kannavad ette üle-eestiline poistekoor, Eesti Rahvusmeeskoor ning eesti ja vene solistid peadirigent Andres Mustoneni juhatusel.

Oratoorium valmis seoses osalemisega selle aasta kevadel Moskvas toimunud Ülemaailmsel Teatriolümpiaadil - see oli avaetenduseks maailma suurima teatrisündmuse muusikaetenduste sarjale.

Apocalypsis on ühtlasi osa Ladina kvartali laiaulatuslikumast integratsiooniprojektist Uus laul. Projekt seob ligi 100 eesti- ja venekeelset laululast aastaringsele koostööle ning selle sisuks on erinevate kunstiloomingu vormide kaudu koostöö kujundamine eesti- ja muukeelsete loovisikute vahel.

Projekt kätkeb endas paljude erinevate algatuste koordineerimist, mis ilu, tarkuse ja positiivse koostöö vaimus teenivad vaimse elu arengut Eestis. Projekti Uus Laul toetavad Põhjamaad, Suurbritannia, ÜRO Arenguprogramm ja Mitte-eestlaste Integratsiooni Sihtasutus.

Ühispalvus korraldatakse heategevuslikult ja tasuta. Selle läbiviimisega seotud kulusid kannavad mittetulundusühing HEREDITAS, Eesti Meestelaulu Selts, Eesti Kontsert, Eesti Kunstimuuseum ja esinejad. Samas pakuvad korraldajad kõigile kohalviibijaile võimalust vabatahtliku annetuse tegemiseks.