Eesti Instituut Ungaris avati 1998. aasta veebruaris, selle direktor on Anu Kippasto. Kahe töötajaga instituudi ülesanne on Eesti laiem tutvustamine, sinna pöördutakse ka turismi- ja majandus-, mitte üksnes kultuuriküsimustes, ütles kultuuriministeeriumi eurointegratsiooni ja välissuhete osakonna juhataja Helle Puusepp.

Eile viibis Tallinnas Ungari kultuuriministeerumi Ungari instituutide osakonna juhataja Géza Entz, kes kohtumisel Eesti kultuuriministeeriumi ametnike ja Urmas Bereczkiga arutas ettevalmistatavat ministeeriumidevahelist lepingut ja kahe instituudiga seonduvat.

Praegune ministeeriumidevaheline leping lõpeb selle aasta lõpus. Uue lepingu raames kavandab Eesti Puusepa sõnul näiteks Ungari kaasaegse kunsti näitust Eestis ja Eesti näitust Ungaris ning muusikute ja muusikakriitikute vahetust festivalidel. "Kõik kultuurivaldkonnad - muusika, teater, kujutav kunst - on haaratud uue lepingu kavaga," lausus Puusepp.

Bereczki sõnul tahab Ungari instituut tuua järgmisel aastal Tallinna Ungari arheoloogia näituse, mis puudutab 10.- 11. sajandit.

Ungari Kultuuriesinduse, Ungari Instituudi ja Eesti Ungari Seltsi korraldusel on viimastel aastatel käinud Eestis esinemas paljud Ungari rahva- jt muusikud, eksponeeritud on mitmete ungari kunstnike töid ning tähistatud erinevaid Ungari rahvuspühasid.