R.A.A.A.M.-i eestvedaja Märt Meos ütleb, et kui kuulutati välja EV100 välisprogrammide konkurss, siis tundus väga õige, et juubeliaastal eestlasi ühendades midagi just Krasnojaraskis teha. Meosel on ka väga head suhted linna noorsooteatri kunstilise juhi Roman Feodoriga. „Roman, nii usaldusväärne partner, et temaga võib ka 5000 kilomeetriselt distantsilt suurt üritust organiseerida,“ on Meos vahetult enne kultuuripäevade algust kindel.

Noorsooteater ongi kultuuripäevade süda, siin toimuvad etendused Tammsaare ja Kitzbergi ainetel, teatrilaboratoorium, kus katsetatakse Mati Undi ja teiste eesti teatritekstide lavalootoomist, ning just siin avatakse kolmapäeva õhtul pidulikult kultuuripäevad.

Lisaks teatrietendusele näidatakse krasnojarskilastele filme "Supilinna salaselts" ja "Viimne reliikvia", avatakse Ervin Õunapuu fotonäitus, Tauno Kangro skulptuuridenäitus ja Airiin Saarso käsitöönäitus. Oma loomingut tutvustavad kirjanik Andrus Kivirähk ja kunstnik Tiit Pääsuke.

Kultuuripäevad lõpevad 20. mail Eesti Vabariigi suursaadiku Arti Hilpuse vastuvõtuga, kus esinevad rahvaliku muusika ansambel Mahmõr Lõuna-Eestist ja enam kui saja aastase ajalooga puhkpilliorkester Ülem-Suetuki külast Krasnojarski kraist.

Krasnojarskisse on ka kokku kutsutud eesti külade ja kultuuriseltside esindajad üle Venemaa, neile korraldavad Eesti Vabariigi sünnipäevapeo EV 100 juhtrühma liikmed Margus Kasterpalu, Tiit Pruuli ja Toomas Kiho.

Lisaks kultuuritegelastele viib reisibüroo Go Travel Krasnojarskisse ka enam kui 70 turisti, nii et kokku on sel nädalal Krasnojarskis külas enam kui 150 eestlast.