Messi autoriprogrammi kureerib Briti Nõukogu koostöös Eesti Kirjastuste Liidu ja Eesti Kirjanduse Teabekeskusega, Kultuuriministeeriumi toel.

Eesti messistendi on välja pandud ligikaudu kolmsada raamatut, nende hulgas on eesti kirjanduse tõlked inglise keelde ja teistesse maailma keeltesse, eestikeelne ilukirjandus, lisaks ajaloo- ja aimekirjandus ning valik lastekirjandust. Messi raames toimub 22 seminari, kus osalevad Eesti kirjanduse ja kirjastamisega seotud inimesed. Mihkel Mutile ja Piret Rauale on messi raames pühendatud eraldi seminarid.

Pärast messi peetakse 13.-14. aprillil Notting Hillis Coronet Print Roomis suur Eesti kultuuripidu EstLitFest. Eesti Kirjanduse Teabekeskuse korraldatud festivali kava on tihe – esinevad Eesti ja Ühendkuningriigi kirjanikud ja muusikud, esitletakse värskelt inglise keeles ilmunud Eesti kirjandust, pakutakse sööke ja jooke eesti köögist. Üles astuvad poeedid Doris Kareva ja Kristiina Ehin, muusikud Villu Veski, Silver Sepp ja ansambel RÜÜT, kirjanikud Kai Aareleid, Ilmar Taska, Jaan Undusk jpt.

Londoni raamatumessiga samal ajal toimuvad Eestiga seotud näitused nii Londonis kui ka Oxfordis. Libahunditeemaline "Jookseb koos huntidega" on Eesti, Läti ja Leedu illustraatorite ühisnäitus, mida võib messil näha eraldi näitusealal. Oxfordi Story Museum'is on välja pandud Eesti Kirjastuste Liidu ja Eesti Lastekirjanduse Keskuse kureeritud suur rahvusvaheline näitus "It's Always Tea Time", mis on inspireeritud Alice’i seiklustest imedemaal. Näitusel on välja pandud kümnete Eesti illustraatorite tööd.

Lisateave:
Messi ja festivali kavad: www.estlit.ee
www.londonbookfair.co.uk
www.ev100.ee