Kirjanik Andrus Kivirähk osaleb Ungaris esmaspäeval alanud Eesti nädalal.Eile oli ungarlastel võimalus kohtuda kirjanikuga Szegedis, täna ajab ta juttu Budapesti legendaarses raamatupoes Írók Boltja (Kirjanike Pood). Eesti juubelit pühitsetakse ka Szombathely linnas.

Enne eilset esinemist ei teadnud Kivirähk veel täpselt, mida ta ungarlastele rääkida kavatseb, ja lisas, et nagu miljonimängus, oleneb ka kohtumisõhtul kõik sellest, mis küsimusi talle esitatakse.

Kivirähki “Rehepapp” ilmus ungari keeles 2004. aastal ning Eesti nädalal on selle põhjal valminud lavastust võimalik näha ka teatrilaval. Mullu loo oma kavva võtnud Budakeszi Kom-pánia näidendis on tegu uuendusliku dramatiseeringuga, mida vürtsitavad elav muusika ja varjuteater.

Eesti nädal viib Ungarisse ka muusikud Anu ja Triinu Tauli, Mari Kalkuni ning Tarmo Noormaa, kes annavad nädala jooksul kolm kontserti. Ungaris korraldatakse ka Eestiga seotud foto- ja graafikanäitusi ning Ungari kinodes linastub 11 Eesti filmi, sealhulgas “Sügisball”, “Magnus” ja “Georg”. Eesti nädala korraldajateks on Eesti instituut, SzimplaFilm ja Szegedi ülikool.