"Meisterlikult kirjutatud võidusari tõusis esile meie lähiajaloo kompleksse ja pingestatud kujutamisega," ütles taotlusi hinnanud ekspertkomisjoni liige Margus Kasterpalu. „Seal ei piirduta kaugeltki vaid ühe panga sünni ja elukaare kujutamisega, vaid võetakse vaatluse alla tollase ühiskonna teisedki kihid ning seosed nende vahel. Suurte sündmuste ja muutuste keeris puudutab erinevaid inimesi, nii võitjaid kui ka kaotajaid, mitte ainult pankureid ja poliitikuid.“

"Panga" autorid on Eero Epner ja Tarmo Jüristo ning produtsendid Paul Aguraiuja ja Kaspar Kaljas. Lisaks „Pangale“ esitati ekspertkomisjonile hindamiseks sarjad „39/40“, stsenarist Tiit Aleksejev, režissöör Elmo Nüganen, produtsent Kristian Taska, „Arabella“, stsenarist Lauri Lippmaa, produtsent Anneli Ahven ja „Jaik“, stsenaristid Juhan Raud ja Laura Raud, režissöör Peeter Jalakas, produtsendid Peeter Jalakas ja Ivo Felt.

Arendustaotlusi hindasid ekspertkomisjonis peale Margus Kasterpalu ERR-i senine meelelahutussaadete toimetuse juhataja Mart Normet, Cinamon Holdingi kommertsdirektor Toomas Luhats, filmikriitik Tristan Priimägi ning Eesti Filmi Instituudi esindajad Edith Sepp, Piret Tibbo-Hudgins ja Endel Koplimets.

Konkursi korraldasid Eesti Vabariik 100 korraldustoimkond koostöös Eesti Filmi Instituudiga. Konkursi rahastajaks on Riigikantselei.