“Ülevainu uus lavastus mõtiskleb üksiolemisest ja sõprusest. Visuaalselt kaasatõmbav "Välurebane" julgustab unistama ja mitte keelama enesele häid asju, isegi kui need esmapilgul kättesaamatuna tunduvad,” leidis Priit Raud Kanuti Gildi SAAList

“Välurebane ehk ladina keeles Vulpes bucephalus on üpris vähelevinud loom. Joostes hoiab saba horisontaalselt. Välurebane on ettevaatlik ja oskab hästi põgeneda. Teda ei saa puuris pidada, ent on hõlpsasti kodustatav. Jättes talle teatud vabaduse, võib loom heatahtliku vigurvändana osutuda truuks kaaslaseks,” lisas Priit Raud.

Eike Ülevain on lõpetanud TLÜ koreograafia eriala ning töötanud aastaid Nukuteatri Noortestuudios. 2004. aastal Robert Annusega loodud tantsulavastus “Jätku tuleb veel kõvasti, et lage pole ees” osutus nende esmaseks edukaks koostööks.

Samuti on Eike Ülevain olnud aktiivne tantsufilmide loomisel ning osalenud ZUGA ühendatud tantsijate lavastuses.

Robert Annus on ka uue lavastuse dramaturgiks ning ka muusika autoriks. Lisaks on loomisgrupis ka kunstnik Rele Liiv ning videokunstnik Martin Sookael.

Suur osa valmimisprotsessist toimus fabrik Potsdam teatris eelmise aasta suvel, kus Eike Ülevain oli resideeruvaks kunstnikuks.
“Välurebane” etendused toimuvad 7., 8., 13. ja 14.veebruaril Kanuti Gildi SAALis.

Teisipäeval, 13.veebruaril järgneb etendusele vestlus Eike Ülevainu ja Robert Annusega.