Nagu mõnigi varasem raamat „Ajatute armastuslugude” sarjast, keskendub ka „Tule tagasi, kallis” paljuski vanemlikule armastusele. Molly ja Joe armastus pisipoja vastu peegeldub vastu küsimuses, kuidas suutis Joe ema temast pealtnäha kergekäeliselt loobuda ning kasuema omakorda võõra lapse armastuse ja hoolitsusega üles kasvatada. Kui palju sõltub verest ja kui palju kasvatusest? Kuidas tunneb end ema, kes saab järsku 25-aastase lapse? Või kasuema, kes on teda seni kasvatanud ja tunneb end reedetult, kui särav filmidiiva tema rolli ohustab? Peale selle on muidugi mängus veel tegelaste ja tunnete sasipundar –näiteks Molly ajakirjanikust sõbranna, kes peab otsustama, mis säärase kõmu-uudisega peale hakata, ning sama uudist kuulsuse nimel ära kasutav filmiagent.

Sai tuntuks kohe esimese romaaniga

Maeve Haran on Briti autor, kes pälvis 1990-ndatel tuntuse juba oma esimese romaaniga, milles ta kujutas endasuguse televisioonis töötava ema elu. See tõlgiti peaaegu kolmekümnesse keelde. Sestsaadik on Haran avaldanud kümmekond romaani, millest mitu on ilmunud ka eesti keeles. Peale nende veel ühe mitte-ilukirjandusliku raamatu nimega „Vaht cappuccinol”, mis räägib igapäevaelu rõõmudest. Viimasel ajal on ta hakanud kirjutama aga ajaloolist ilukirjandust, pannes paberile näiteks inglise luuletaja John Donne’i elu ja armastuse.

Kui Maeve Harani esimene raamat kogus tuntust küsides, kas naine saab korraga karjääri teha ja lapsi kasvatada ning mis on selle hind ja mida ühiskond naiste heaks tegema peaks, puudutab sarnast teemat pisut ka „Tule tagasi, kallis.” Kas näitlemine on väärt lapsest loobumist? Või oleks tulnud laps alles hoida, ent muserdada teda pideva eemaloleku ja internaatkoolidega? Kas see on isekas? Säärased küsimused valutavad Joe ema ja näitlejannast vanaema südant. Või on seegi osa näitemängust? Joe naine Molly tundub aga olevat nende vastand – hakkaja koduperenaine, kes on lapsega kodus ning tegeleb nende väikese sissetuleku kõrvalt pesapunumise ja käsitööga. Kas ongi ainult kaks valikut? Säärased küsimused on ilmselt ikka veel päevakorras ja kuigi meil kõigil pole filmidiivadest salaemasid, puudutab raamat tundeid ja olukordi, mis paljudele igapäevaelus ette tulevad.

Fakte autorist

- Enne kirjanikukarjääri töötas autor televisioonis ja ajakirjanduses.

- Oxfordis õppis juurat.

- Maeve Harani esimesest romaanist on Koreas tehtud telesari.

- Nagu paljude romantiliste romaanidega, on mõnest valminud ka Saksa telefilme.

- Autor on ka ise mitme lapse ema.

- Praegu on ta üle 60 aasta vana.

Raamat homsest saadaval koos LP-ga vaid nädal aega! Vaata lisa: www.lpraamat.ee