Johann Straussi 100. surma-aastapäevale pühendatud kontserdil "Kuningriik" esinevad Eesti Poistekoor ja Vanemuise Sümfoonikud Tarmo Leinatamme juhatusel, samuti operetisolistid Merle Jalakas, Mati Kõrts ning lavastusgrupp Ain Mäeotsa juhtimisel.

Kontserdi kunstniku Iir Hermelini sõnul kujundatakse kogu lauluväljak 1850. aastate stiilis, palju on laternaid ning lilli. Kohal on ka lilleneiud, lehepoisid ja päevapiltnikud.

Elva linnapea Aare Andersoni sõnul on loomulik, et just Elvas tuleb suur Straussi kontsert, sest linnas asub Eesti esimene ja ainuke Johann Straussi ühing.

"Juba mitu aastat on ühing korraldanud Elvas menukaid kammerkontserte ning sealt tekkiski idee suurema ürituse korraldamiseks. Sel aastal aitab kontserti korraldada sihtasutus Festivitas Canens Tartust, edaspidi tahame ürituse kujundada tervet Elva linna haaravaks Straussi festivaliks. Elva elanikud on väga muusikalembesed, samas leiame, et meil on midagi uut ja meeldivat pakkuda kogu eesti rahvale," sõnas Anderson. Kontserdile oodatakse ligi 4000 muusikahuvilist.