Etteütlus juhatab sisse samas auditooriumis kell 11.00 algava emakeelepäeva üliõpilaskonverentsi, mille avavad professorid Martin Ehala ja Jüri Viikberg. Seejärel annab emeriitprofessor Mati Hint tänavustele laureaatidele kätte Jakob Prantsu nimelised stipendiumid.

Emakeelepäeva üliõpilaskonverentsil esinevad ettekannetega Tallinna Ülikool bakalaureuseõppe üliõpilased, magistrandid ja doktorandid. Ettekannetes räägitakse kõnekeelest, kirjakeelest, keelekontaktidest, keele õppimisest ja keelest kirjanduses. Konverentsipäeva lõpetamine algab kell 17.30 ülikooli keeltemaja kohvikus.

Emakeelepäeva korraldab Eesti Filoloogia Teaduslik Üliõpilasselts, mis ühendab Tallinna Ülikooli filoloogiaüliõpilasi ja õppejõude. Seltsi eesmärk on pakkuda teadustööst huvitatud eesti filoloogia üliõpilastele erialast suhtlemisvõimalust, luua neile avaramad võimalused oma teadustegevuse arendamiseks ning aidata neil sisse elada eesti filoloogia erialasesse ellu. Emakeelepäeva üliõpilaskonverentsi korraldamine on seltsi üks traditsioonidest.

Emakeelepäevast osavõtt on kõigile tasuta. Huvilised on oodatud!

Konverentsi ajakava leiate siit.