Kahjuks ei ole teatri koostöö suure saali lavatehnikat uuendava Hollandi firmaga Trekwerk aga sujunud plaanipäraselt – eelmise aasta novembris lõppema pidanud lavaseadmete rekonstrueerimine ei ole tänaseni lõplikult teostunud ning seetõttu on teater sunnitud 1. juunil esietenduma planeeritud lavastuse lavatehnilistel põhjustel edasi lükkama.

Endla teatrijuht Roland Leesment: ""Ma teenindasin Inglise kuningat" oli planeeritud Endla lavatehniliselt uuendatud suure saali avalavastuseks möödunud novembris, kuid kui sügisel selgus, et renoveerimistööd võtavad planeeritust rohkem aega, pidime proovid katkestama ja lavastuse esietenduse selle aasta suve algusse lükkama, kuna EV100 teatrisarja koostöölavastuse esietendumise aega ei saanud enam muuta".

Nii avatigi saali 1. detsembril 2017 Kivirähki "Kaarnakivi perenaisega", kuid lavatehnilised tööd suures saalis jätkusid. "Kahjuks peame tõdema, et kõik planeeritud tööd ei ole ikka valmis ning „Ma teenindasin Inglise kuningat“ proovide jätkamine ei ole lavatehnilistel põhjustel võimalik ka veel aprillis 2018. Seetõttu otsustasime lavastusprotsessi külmutada kuni meie suure saali lavatehnilised võimalused on meile kasutatavad täies mahus ja soovitud kvaliteedis," sõnas Leesment.

Siiski ei jää 1. juuni Pärnus esietenduseta – Hugo Raudsepa komöödia "Vedelvorst" toob lavale teatri loominguline juht Ingomar Vihmar. Lavastuse kunstnikuks on Illimar Vihmar ning Laisavere kroonuvalla Näsnäruda talu õuel lahtirulluva komöödia värvikaid tegelasi kehastavad Sander Rebane, Carmen Mikiver, Jaan Rekkor, Sten Karpov, Ireen Kennik, Fatme Helge Leevald ja Lauri Mäesepp.

"Vedelvorsti" mängitakse samadel kuupäevadel, kui olid planeeritud "Ma teenindasin Inglise kuningat" etendused (1., 2., 7., 8., 9. ja 14. juunil).