Aasta hiljem oligi Roots Kõrkjase juhendaja ning esimesel võistlusel Inglismaal ujus Kõrkjas uue Euroopa rekordi vabaujumises. Eelmise aasta septembris püüdis Kõrkjas vältida jalgrattaga otsasõitu joodikule ning kukkus ja murdis mõlemad käeluud. Võimalus olümpiale jõuda tundus lootusetu, kuid siiski alustasid Roots ja Kõrkjas uuesti treeninguid, kasutades lihasjõu taastamiseks Eesti treenerite seas seni üsna võõrast elektristimulatsiooni. Järgnevad võistlused olid lootustandvad ja Ateenas ujus Kõrkjas 50 m vabaujumises uue Euroopa rekordi 29,74.

Endine mägironija

”Minu jaoks on oluline, et mu õpilased ennast ületaksid ja oma isiklikke rekordeid parandaksid, kui sellega kaasneb medal, on väga hästi, kui ei kaasne, on ikkagi hästi,“ räägib treener.

Roots ise on ujumisega tegelnud kolmandast klassist alates kuni ülikooli astumiseni. “Kuna Tartus korralikke basseine polnud, jäigi minu sportlastee katki ning ma keskendusin õppingutele ülikoolis,“ ütleb treener. “Ujumine on olnud hingelähedane kõik see aeg, kuid Aura-keskuse valmimisega tekkis võimalus treenerina tööle asuda.“

Varem ka mägironimisega tegelnud Roots ütleb, et kuigi mitmed unistuste mäetipud on seni veel võtmata, on mägedes ronimine praeguseks tagaplaanile jäänud. Põhitöö möödub Tartu ujumisklubis noorujujaid treenides.

“Hiljem, kui õnnestub kaitsta doktorikraad, püüan leida rakendust mõnes ülikoolis.”