Konkursi lõpptähtaeg on 30. aprillil 2007.

2007. aastal möödub 50. aastat esimestest noorte suvepäevadest Nõukogude Eestis.  Millised on Sinu mälestused oma suvepäevadest e. võsaleerist, kes Sa olid noor 1950., 1960., 1970. või 1980. aastatel? Oodatud on nii suvepäevadel osalenud noorte kui ka organiseerijate meenutused selle kohta, miks suvepäevadele mindi või ei mindud – uus traditsioon ei olnud ju meelepärane kõigile, sest võsaleeri eesmärgiks oli uue ideoloogiaga mittesobiva kirikliku leeri väljatõrjumine.

Mida sellelt ürituselt oodati ja mida need päevad endast üldse kujutasid? Millised on kõige eredamad suvepäevadega seotud mälestused? Mida põhjalikumalt suvepäevi ja sellega seonduvat meenutatakse, seda väärtuslikum on materjal muuseumi jaoks. Lisaks kirjapanekutele on teretulnud fotod suvepäevadest ja suvepäevalistest ning üritusega seotud esemed (nt tunnistused, vimplid, särgid, mütsid, lõpukleit jm).

Materjali noorte suvepäevade kohta Nõukogude Eestis kogub muuseum seoses septembril avatava nõukogude aegset noortekultuuri kajastava näitusega „Nõukogulik lähetus ellu: noorte suvepäevad Nõukogude Eestis”.

19. juulil 1963 jagab üks tollane suvepäevaline omi muljeid ajalehes „Edasi”: „Kui mõtlen suvepäevadele, siis meenuvad laulud, mida lõkke juures kandsid triona ette Inga Puis, Sirje Koppel ja Pille Vatsel, heliseb kõrvus solisti Helge Poltani hääl, näen Eve Mürgi mõtlikke silmi luuletuse esitamise ajal, tuleb meelde fantaasialend, mida demonstreerisid I rühm välklehe ja III rühm telkide ümbruse kujundamisel. … Palju kütkestavaid teemasid, huvitavaid esinejaid, filme, vestlusi, kohtumine külalistega Leedust, mängud…”

ERM ootab kaastöid 30. aprilliks aadressile: „Noorte suvepäevad“, Eesti Rahva Muuseum, Veski 32, Tartu 51014 või e-posti vahendusel aadressidele: ellen@erm.ee või ellenvarv@hot.ee. Tekkivatele küsimustele vastavad Ellen Värv ( tel 7350 440) ja Terje Anepaio (tel 7 350 408).