Aivar Mäe demonstreeris ka uut programmi, mis koordineerib teatrilava liikuvat aparatuuri. „Selline programm on maailmas kasutusel kahes kohas: Hiina rahvusooperis ja meil,“ märkis Mäe. Uus on ka eesriie, mille pinda katavad eesriide ostmist toetanud teatrisõprade allkirjad. Suur osa kirjutamisruumi on riidel taotluslikult vabaks jäetud. „Lavaesisele jäädvustavad ennast kõik lavastajad ja kunstnikud, kes siin laval millegagi hakkama saavad,“ lubas Mäe. Uuendatud on ka teatrisisest sidesüsteemi ning saali kliimaseadmeid. Seega on tulemas on esimene hooaeg korraliku jahutuse ja konditsioneeriga saalis. „Eesti publik on ju nõus suviti istuma kuuri all ja etendusi põõsa taga vaatama,“ naljatas direktor. „Aga sügis-talveperioodil nõuab ta mugavust ja jahedat õhku.“

Estonia hooaeg algab kolmapäeval, 26. augustil Imre Kálmáni opereti „Tsirkusprintsess“ etendusega. Esimene esietendus on 18. septembril, kui jõuab lavale Eduard Tubina ballett „Kratt“, lavastajaks koreograaf Marina Kesler. 6. novembril tuleb maailmaesiettekandele Tauno Aintsu lastemuusikal „Karlsson katuselt“. Lavastaja on Ain Mäeots, libreto kirjutas Astrid Lindgreni ainetel Wimberg. Rahvusooperi loominguline juht Vello Pähn loodab, et „Karlssonist“ saab noore publiku jaoks samasugune klassika nagu aastaid mängukavas olnud „Pipi Pikksukk“.

18. novembril toimub Pähna juhatusel Richard Straussi koomilise ooperi „Arabella“ kontsertettekanne. 22. jaanuaril esietendub Verdi „Aida“ saksa lavastaja Tobias Kratzeri tõlgenduses. Kevadhooajal toob Toomas Edur lavale uue „Luikede järve“ lavastuse, ballett esietendub 15. aprillil. Üheks hooaja olulisemaks sündmuseks on ka vabariigi aastapäeva gala, mis toimub tänavu Estonias.