Registreeritud osalejaid oli konverentsil üle saja, ettekannete ja kontsertide kuulajaid ning etenduste ja filmide vaatajaid veel enam. Esmakordselt osalesid konverentsil kunstnikud Inglismaalt ja Kanadast, aga samuti lüüdi ja vepsa rahva esindajad.

Ettekandeid peeti soomeugrilaste omausust, muusikast, etnofuturismi arendamisest, levikust, olemusest ja võimalustest, soomeugrilaste märgikeelest ja etnofuturistlikust kirjandusest. Tööpajad on olnud märkidest ja

semiootikast, muusikast, koomiksite kasutamisest etniliste müütide vahendamiseks, laste kasvatamisest omakultuuri kandjateks ja maausust tänapäeval.

Konverentsi kultuuriprogrammis on olnud kontserte, mis Viljandis toimusid pärimusmuusikafestivali Ugrilaval, luuleõhtuid, etendus, performance ja kaks etnofuturistlikku maalinäitust.

Konverentsile kogunenud omausutegelased otsustasid asutada Uurali Rahvaste Põlisusundite Ühenduse, et kaitsta uurali rahvaste usulis-kultuurilisi õigusi ning teha koostööd uurali etniliste loodususundite säilitamiseks. Asutamisdeklaratsioonile kirjutasid alla eesti, ersa, mari ja soome omausuliste esindajad.

IV etnofuturismi konverentsi korraldajad on Fenno-Ugria Asutuse Hõimukeskus ja Soome-Ugri Rahvaste Infokeskus, Viljandi pärimusmuusika festival, Viljandi Kultuurikolledzh, Taarausuliste ja Maausuliste Maavalla Koda ja Ungari Instituut. Konverentsi toetavad Kaasaegse Kunsti Eesti Keskus (Sorose fondide koostööprogramm Kultuurikontaktid), Hõimurahvaste Programm, Kultuurkapital, Briti Nõukogu, Tartu linn ja Soome Instituut.