Nii teatrist, filmilinalt kui ka telesaadetest tuntud Eesti näitleja Märt Avandi kõrval Euroopa Filmiauhinnad 2010 teise õhtujuhina üles astuv Anka Engelke on Saksamaa populaarse komöödia-show „Ladykracher“ näitleja ning produtsent.

Euroopa Filmiakadeemia ootab auhinnatseremooniast osa võtma enam kui 1400 külalist. Teiste seas võtab galast osa Šveitsi näitleja Bruno Ganz, keda Euroopa Filmiakadeemia tunnustab tänavuse elutööpreemiaga. Ka saabub Tallinna oma saavutuste eest maailmakinos Euroopa Filmiakadeemia preemiat vastu võtma filmihelilooja Gabriel Yared, kes astub lisaks üles 2. detsembril aset leidval Brüsseli Filharmoonikute suurejoonelisel filmimuusikakontserdil Estonia kontserdisaalis.

Euroopa filmiauhindade pidulik jagamine toimub igal teisel aastal Berliinis, vahepealsetel aastatel aga mujal. Tänavu 23. korda toimuvat filmisündmust on au võõrustada Tallinnal – Euroopa Filmiauhinnad 2010 suurejooneline tseremooniaõhtu leiab aset 4. detsembril Solarise keskuses. Sündmust kannab üle Eesti Televisioon ning üritusele on võimalik otseülekandena kaasa elada ka veebis.

Lähemat infot Euroopa Filmiauhinnad 2010 kohta leiate aadressilt www.europeanfilmawards.eu