Küprose laul, mida peeti pikalt favoriidiks, lõpetas teisena. Austria, kes esialgu ennustustabelites kuigi kõrgeid kohti ei hõivanud, sai auväärse kolmanda koha. Austriale andis maksimumpunktid ka Eesti žürii.

Eurovisioni võitja Netta Barzilai
Eesti Laulu (nüüdseks juba endine) peaprodutsent Mart Normet oli pärast finaali rõõmsas meeleolus ja jälgis Elina Nechayeva pressikonverentsi rahuliku südamega. Normet tunnistas, et on kaheksanda koha üle väga rõõmus. Ka režii mõttes õnnestus tema sõnul finaalis kõik nii hästi, nagu oli kohalike tehniliste võimalustega võimalik. „Kohaliku režissööri jaoks saime selle tulemuse, mis oli tema ideaalile lähemal. Kui võrrelda Eesti Laulu ja Eurovisioni finaali esitust, siis oli esimene neist kindlasti visuaalselt huvitavam,” sõnas Normet. Ühtlasi tõdes Eesti Laulu vaimne isa, et punktide säärane jaotus näitab: Eurovision ei ole enam poliitiline. Žüriipunkte ei saanud me üheltki naaberriigilt, ainult Venemaa poetas Eesti laulule kuus punkti. „Kõige rohkem punkte tuleb ikkagi esitaja silmadest ja sellest, kuidas laulja mõjub,” oli Normet resoluutne.

„Mind ausalt öeldes üllatas, et meie naaberriigid ja Põhjamaad väga punkte ei andnudki. Sinna me vist turneed ei tee,” naeris Elina. Ent ta sai häid punkte näiteks Moldovalt ja Portugalilt ning tundis selle üle äärmiselt head meelt. „Olen väga rahul nii meie tiimitööga kui ka oma esitusega ja arvan, et see on niivõrd teistsuguse laulu jaoks väga hea tulemus,” ütles Elina.

Üks „La forza” autoreid Mihkel Mattisen tõdes, et Eurovision on siiski tehniliselt märksa ebaprofessionaalsem kui Eesti Laul. Sellegipoolest olevat ta saanud Elina etteastet ühes Timo Vendtiga südamerahus vaadata. „Muidugi, kui hääletamiseks läks, siis oli ka rahulik vaadata,” naeris Mihkel. Ja tunnistas, et lõpuks tuli pinge. Timo Vendti sõnul võinuks Iisraeli asemel võita Küprose pala. Mõlemat „La forza” autorit hämmastas, et me hoopis balkanlastelt nii palju punkte saime. „Äkki ei tulekski siit Portugalist kohe tagasi, vaid teeks väikse tuuri?” naeris Mihkel Mattisen.

Ühtlasi tegi Vendt komplimendi eestlastele, kes „La forza” Eestit esindama valisid. „Paljud produtsendid, pressiesindajad ja laulukirjutajad on tulnud ütlema, et see on väga tõsine muusika. See näitab, et Eesti rahvas on ikka väga vinge rahvas, kes saab muusikast aru nii, nagu paljud tõsised tegijad üle Euroopa.”