Esmaspäeval, 19. veebruaril kell 19.30 Kanal 2

Valter Uusbergi joonisfilm "Härg" (Tallinnfilm 1984, stsenarist Rein Raamat) on mõistulugu koletu suurest härjast. Külarahvas, kelle figuurid meenutavad Bruegheli figuure, kasvatab looma üles ega aima, kui ränk on hind, mis selle eest maksta tuleb. Film pälvis peaauhinna XXX rahvusvahelisel lühifilmide festivalil Oberhausenis 1985.

KAADER FILMIST

Costner ja Eastwood "Täiuslikus maailmas"

Esmaspäeval, 19. veebruaril kell 24 Filmnet Movie

Mängufilm "Täiuslik maailm" ("A Perfect World", USA 1994), rezhissöör Clint Eastwood, osades Kevin Costner, Clint Eastwood, Laura Dern. Relvastatud röövimise eest vangimõistetud Butch põgeneb, võttes kindluse mõttes pantvangiks seitsmeaastase poisi. Tagaajamist juhib sherif Red Garnett, eesmärgiks Butch iga hinna eest kinni võtta.

Vapperi ja Kõlari talvejutud

Teisipäeval, 20. veebruaril kell 22.15 Kanal 2

Seekord juhib "Talvejutte" Kalev Vapper, kes ajab juttu Paap Kõlariga. Paap Kõlar on Eesti suurimaid surfientusiaste ja seda nii suvel kui talvel. Talle kuluvad Soome lahe ületamise kiirusrekordid nii vesiskuutril kui ka purjelaual.

Gibson ja Foster pokkerilauas

Teisipäeval, 20. veebruaril kell 21 Filmnet Plus

Rezhissöör Richard Donneri meelelahutuslik vestern "Maverick" (USA 1994) on kunagise seriaali kaasajastatud mudel. Megatähed Mel Gibson ja Jodie Foster istuvad kaardilauas ja mängivad pokkerit. Hädavarest teesklev mees püüab pääseda suurele pokkeriturniirile, kuid teda saadab pidev ebaõnn. Filmi korratakse kolmapäeval, 21. veebruaril kell 18 Filmnet Movie kanalil.

Lintropide "Shurale"

Kolmapäeval, 21. veebruaril kell 19.30 Kanal 2

Filmidokumentalistikas loorbereid lõiganud Hannes ja Renita Lintropi dokumentaalfilm "Shurale" (Tallinnfilm 1990) kujutab vana vene naist, kes on terve elu töötanud tuhamäe tipus, kuhu aheraine mööda transportööri pikkamisi kuhjub. Hoolimata raskest tööst ja elust usub tubli ja kohusetruu Shura jumalasse ning inimese headusse.

KAADER FILMIST

Müstilise Atlantise jälil

Kolmapäeval, 21. veebruaril kell 19.30 Discvovbery

Sestsaadik, kui Platon 2000 aastat tagasi Atlantise kadumisest kirjutas, on inimesed püüdnud teada saada, mis selle salapärase kontinendiga juhtus. Saates Terra X (Atlantise udud) püütakse legendi mingit selgust tuua.

Allen, Farrow, Malkovich, Madonna jt.

Neljapäeval, 22. veebruaril kell 19.10 Soome TV2

"Varjud ja udu" ("Shadows and Fog", USA 1991) on Ameerika rezhissööri Woody Alleni loodud kafkalik linalugu mehest, kes ärkab öösel, sest rahvajõuk otsib linna terroriseerivat mõrvarit. Samal ajal gastroleerib linnas ka tsirkus. Ekspressionistlik ja keeruliste suhetega film. Osades: Woody Allen, Mia Farrow, John Malkovich, Madonna, Donald Pleasence, Lily Tomlin, Jodie Foster, Kathy Bates.

Wim Wendersi "Paris, Texas"

Neljapäeval, 22. veebruaril kell 20.30 Filmnet Plus

"Paris, Texas" (Saksa-Prantsuse 1984) on rezhissöör Wim Wendersi loodud psühholoogiline juurte otsimise linalugu. Neli aastat kadunud mees naaseb USA-sse. Mehhiko piiri lähedal kõrbes esimesse külasse jõudnud, vajub ta kokku. Majaomanik leiab mehe taskust ainult ühe telefoninumbri... Osades Harry Dean Stanton, Nastassja Kinski, Dean Stockwell. Filmi korratakse reedel, 23. veebruaril kell 20 Filmnet Movie kanalil.

Jimi Hendrix Project Jazzkaarel

Reedel, 23. veebruaril kell 23.15 ETV

Rokilegend Jimi Hendrix oli ohjeldamatu fantaasialennuga kitarrigeenius, kes oma kitarrimänguga pöördumatult rokkmuusika palet muutis. Jimi Hendrix Projectis osalevad mitmed kitarristi ande austajad.

Mootorrattaga läbi sajandite

Reedel, 23. veebruaril kell 22 EVTV/RTV

Rezhissöör Michael Winterbottomi mängufilm "Ajarändurid" ("Time Riders", Inglise 1991) on kogu perele mõeldud ulmefilm. Ajasrändamise huvilistel õnnestub üks poiss 19. sajandist tänapäeva tuua. Poole katse peal plahvatab ajamasin, jättes terveks vaid "musta kasti". Professor tahab eksperimendi tulemuse enda nimele kirjutada ja koos abilistega edasi katsetada. Peategelane püüab poissi päästa ja põgeneb mootorrattal "musta kasti" kaudu ajatunnelisse ning nad leiavad end 1645. aastal Inglismaal kodusõjas. Osades Haydn Gwynne, Clive Merrison, Kelly Shale, Brinley Jenkins.

Mark Soosaare "Riigivanem"

Reedel, 23. veebruaril kell 19 Kanal 2

Mark Soosaare "Riigivanem" I (Tallinnfilm 1991) on tõsieluline linateos Konstantin Pätsist ja Eesti Vabariigist. Laupäeval, 24. veebruaril kell 19 näitab Kanal 2 selle dokumentaalfilmi 2. osa, mis kujutab Eesti langust ja lootust.

Eesti riigi järjepidevuse hoidja

Laupäeval, 24. veebruaril kell 14 ETV

Dokumentaalfilm "Mission Impossible" (Veiko Saawa Film, 1994-1995) jutustab elupõlisest diplomaadist 90-aastasest suursaadikust Ernst Jaaksonist, kes hoidis Eesti Vabariigi diplomaatilise esindajana meie riigi järjepidevust läbi sõdade ja okupatsioonide. Nüüd kuulub Eesti jälle= maailmaorganisatsioonist üRO. Rezhii Mark Soosaar ja Peeter Tammisto.

Peeter Simmi "Inimene, keda polnud"

Pühapäeval, 25. veebruaril kell 22.25 Kanal 2

Mängufilm "Inimene, keda polnud" valmis Tallinnfilmis aastal 1989 rezhissöör Peeter Simmi käe all, stsenaristiks oli Toomas Raudam ja operaatoriks Ago Ruus. "Inimese..." tegevus hõlmab aaastaid 1939-1949, see oli ajavahemik, kuhu mahtusid eesti rahvale nii valulised sündmused nagu Eesti Vabariigi langemine, sotsialistlik pööre, Saksa okupatsioon ja nõukogude rezhiimi taaskehtestamine. Mängufilm "Inimene, keda polnud" on linalugu romantilise hingelaadiga Imbist (Katri Horma), kelle võime imiteerida hääli teeb temast raadiotähe. Ta kehastab ajastule isloomuliikku optimistlikku eluhoiakut, kuid temalgi pole pääsu oma traagilisest saatusest. Kriitika on filmi struktuuriprintsiipi nimetanud mosaiikseks, diskretseks, ängistavaks ja eksistentsiaalseks. Jaan Ruus aga tõlgendab lõputult korduvat ja varieeruvt ekspositsiooni meie rahva pärisorjuseaegsete orjalaulude lüroeepilise järelmänguga uusaegses orjuses. Osades Katri Horma, Mari Simm, Tõnu Kilgas, Jüri Krjukov, Rita Raave, Tõnu Raadik, Andres Lepik, Raine Loo, Sulev Luik.