Parima rezŠissööri tiitel läks aga Taiwani, Hou Shiao-Shienile filmi “Kolmel ajal” eest. Teos räägib armastusest kolmel erineval ajajärgul: eelmise sajandi alguses, keskpaigas ja tänapäeval. Kõigis kolmes loos mängivad samad näitlejad.

Ka publiku auhind läks itta: parimaks filmiks valisid vaatajad Kim Ki-Duki “Vibu”.

Parima meesnäitleja auhinna võitis taani kino raudvara Jesper Christensen oma suurepärase rolli eest filmis “Tapmine”, kus ta kehastab keskealist kooliõpetajat, kel tuleb teha väga raskeid valikuid. Christensenil õnnestus suurepäraselt edasi anda seda, kuidas üha keerulisemad ja vastuolulisemad valikud tema minapilti lagundavad.

Ühtlase tasemega Pöff

Parima naisnäitleja auhinna sai rootslanna Maria Lundqvist rolli eest filmis “Emadest parim”.

Välja anti ka üks eriauhind, mille sai Rumeenia film “Härra Lazarescu surm”. ZŠürii hindas lihtsa ja südamliku loo haaravat jutustamist.

Rahvusvahelise zŠürii eesti liikme Jaak Alliku sõnul oli seekordne võistlusprogramm eelmise aasta omaga võrreldes ühtlasema tasemega, kuid võidufilmid olid mullu siiski märgatavamalt tugevamad. Siis läks peaauhind Guka Omarova filmile “Skiso”.

ZŠürii esinaise, norralase Eva Isakseni sõnul oli võistlus tasavägine ja neid filme, millele oleks võinud auhindu anda, oli mitmeid. Esile tõstis ta Per Fly filmi “Tapmine” (mis sai parima meesosatäitja auhinna) ning noore vene rezŠissööri Aleksei German juuniori “Garpastumit”, mida hindasid parimaks eesti filmiajakirjanikud. Kokku oli võistlusprogrammis 19 filmi.