Tänasest kuni 16. novembrini toimuv 9. Tudengi- ja lühifilmide festival Sleepwalkers toob vaatajateni 41 filmi 23-st riigist, mille hulgas on nii eksperimentaal-, dokumentaal-, anima- kui ka mängufilme.

Esimese festivalipääsukesena näeb täna kell 16 kinos Sõprus Marie Nyrerödi dokumentaalset linateost „Bergmani saar“, millega lükatakse käima Sleepwalkersi üks eriprogramme, rootsi filmiguru Ingmar Bergmani retospektiiv. Kokku linastub eriprogrammis kuus vanameistri tuntumat tööd.

Uneskõndijate festivali ametlik stardipauk antakse aga homme, 13. novembril kell 19.30 kinos Sõprus Euroopa aasta parimate lühifilmide Prix UIP programmiga. Just nende 14 nominendi hulgast valitakse 6. detsembril Euroopa Filmiakadeemia auhinnagalal Kopenhaagenis välja Euroopa aasta parim lühifilm.

Reedest kuni pühapäevani on Von Krahli teater nii eesti kui välismaiste tudengifilmide võistlusprogrammide päralt. Festivali võidufilmi Grand Prix auhinna omanik selgub pühapäeval kell 19.30 Von Krahli teatris ning talle on Kodak ja Digital Film Finland pannud välja ka auhinna.

Lisaks sellele saab Sleepwalkersil vaadata ka paremikku Clermont-Ferrandi lühifilmifestivalilt, mis on külastajate arvu ja tuntuse poolest Cannes’i järel teine filmifestival Prantsusmaal. Festivali programmikoostaja Laurent Guerrier, on sel aastal ka Sleepwalkersi rahvusvahelise tudengifilmide võistlusprogrammi žürii liige.

Sleepwarkers kutsub ka kolmele peole, millest esimene UNE-NÄO-PIDU toimub 13. novembril kell 22.30 Von Krahli teatris. Plaate keerutavad Jass Seljamaa ja Ats Luik. Nädalavahetusel järgnevad veel TÄISKUU-PIDU ja ÄRKAMISE-PIDU.

Koos Sleepwalkersiga alustab leheküljel http://poff.epl.ee/ ametlikult ka PÖFFI blogi, kust saab kogu festivali jooksul lugeda erinevate inimeste mõtteid ja tundeid nähtu kohta ning seda kõike omalt poolt kommenteerida.

Loe Sleepwalkersi kohta lähemalt: www.poff.ee/sleepwalkers