Paabeli eestvedaja Sandra Sillamaa õpib pärimusmuusika osakonnas rahvapäraseid puhkpille. Sillamaale lisaks kuuluvad rühmitusse jazzmuusika osakonna tudengid Erko Niit, Arno Tamm, Tanel Kadalipp ja Tõnu Tubli, kellega koos nauditakse muusikat ning põimitakse erinevaid muusikastiile ja mõtteviise.

«Paabel on mõttesähvatus, katsetus läheneda pärimusmuusikale vabameelselt, saades inspiratsiooni bändisisesest sünergiast,» kirjeldavad noored muusikud oma kollektiivi.

Helilooja Tõnu Kõrvitsa juhitud žürii andis parima rahvamuusikatöötluse preemia Türilt pärit vokaalansamblile Uisapäisa, parima vokalisti tiitli said Talveunes Kiilide solistid Anna Hints ja Maria Rõhu ning parima instrumentalisti preemia pälvis kolmes kollektiivis mänginud Jalmar Vabarna.

Festivali patrooni proua Ingrid Rüütli auhind läks ansamblile Talveunes Kiilid, publik pidas parimaks Tartu kollektiivi Sisters by Mistake.

Auhindu panid välja ka mitmed festivali toetajad - restoran Põlva auhinna sai Narvast pärit folkgrupi Suprjadki ja rockbändi AveNue koostöö, Matkajuht OÜ tunnustuse pälvis Sister by Mistake, Savi Turismitalu premeeris Suprjadki üht lauljatari ning Maaleht Murrati solisti Arnold Loogat.

Laste- ja noortesõbraliku linna tiitlit kandev Põlva otsustas panna preemia noorimate liikmetega kollektiivile, mille sai Tartu Tamme Gümnaasiumi kellamänguorkester.

Sel aastal osales festivali keskmes olnud võistluskontserdil 18 kollektiivi kokku 132 liikmega, mis on festivali ajaloos rekordiline.
Samuti võistlesid eesti rahvamuusika töötlemises esimest korda vene rahvusest muusikud.

Žürii ja festivali patroon proua Ingrid Rüütel leidsid, et võitjaid välja valida oli väga raske, sest võistlejate tase läheb iga aastaga järjest paremaks.

Tänavu otsustasid rahvamuusikatöötluste festivali korraldajad esmakordselt teha mitmepäevase ürituse ning tuua folgisõbrad linnast välja male, Mooste mõisa.

Festivali korraldas MTÜ Folgisellide Selts koos Mooste Vallavalitsusega, abitoimkonda kuulus lisaks veel üle 40 inimese Moostest ja kaugemalt.